ING: profitul brut a crescut cu 23% in primele noua luni

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 16:15
1161 citiri
ING: profitul brut a crescut cu 23% in primele noua luni

ING Bank Romania, sucursala ING Bank Olanda, a obtinut in primele noua luni un profit brut de 109 milioane lei, in crestere cu 23% fata de intervalul similar din 2008, in conditiile unui venit net in urcare cu 48%, la 539 milioane lei, a anuntat, miercuri, institutia de credit.

"Incepand cu acest an, toate diviziile noastre genereaza profit, ca urmare a investitiilor anterioare. Acest lucru ne permite sa continuam strategia de crestere organica si sa ne concentram atentia pe nevoile actuale ale clientilor nostri", a declarat director general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, citat intr-un comunicat al bancii remis Mediafax.

Activele totale ale bancii au crescut cu 17%, ajungand la sfarsitul lunii septembrie 2009 la 11,93 miliarde lei.

De asemenea, numarul de clienti individuali a crescut de la 626.000, la 30 septembrie 2008, la 847.000 clienti. Totodata, numarul de clienti intreprinderi mici si mijlocii a urcat de la 6,351 la 13,836.

 

In comunicat se noteaza ca raportul imprumuturi/depozite s-a mentinut la un nivel relativ constant, de 95%, asigurand o pozitie solida pe piata romaneasca.

Institutia de credit mai precizeaza ca se plaseaza in topul primelor 5 banci in segmentul corporate banking, in topul primilor 3 brokeri pe piata de capital, in top 5 privind numarul de carduri de debit si credit si in top 10 dupa active.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#ing, #profit, #banci , #stiri ING