Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ING: pierderi trimestriale peste asteptari

ING: pierderi trimestriale peste asteptari

In al patrulea trimestru din 2009, grupul financiar olandez ING a inregistrat o pierdere peste asteptari, de 712 milioane euro pentru al patrulea trimestru din 2009, in conditiile slabei performante din asigurari, potrivit NewsIn, care citeaza AFP.

In ultimul trimestru din 2008, ING a inregistrat o pierdere neta de 3,71 miliarde euro.

Pierderea, ce a provenit in principal din divizia de asigurari a grupului, este de doua ori mai mare decat estimau analistii, care se asteptau la un rezultat negativ de doar 323 milioane euro.

Divizia bancara a fost profitabila, generand un castig inainte de taxe de 132 milioane euro, insa divizia de asigurari a inergistrat o pierdere de 47 milioane euro.

"Conditiile din piata s-au ameliorat treptat in cursul anului 2009, iar impactul negativ al volatilitatii din piete a fost mult mai slab in al patrulea trimestru decat in perioada similara a anului precedent", a declarat directorul executiv al grupului, Jan Hommen.

Pentru intregul an 2009, ING a inregistrat o pierdere neta de 935 milioane euro, dupa pierderile de 729 milioane euro raportate pentru 2008.

Grupul olandez, care a anuntat pe 26 octombrie 2009 ca isi va separa activitatile, pentru a vinde divizia de asigurari, a anuntat ca a incheiat prima fata a programului de "relaxare pe activitatile de baza".

"Anul 2010 va fi unul de tranzitie si nu va fi lipsit de provocari, in contextul in care vom lucra la separarea operatiunilor bancare de cele de asigurari", a mai spus Hommen.

Rezultatele din ultimul trimestru au inclus suma de 930 milioane euro achitata statului olandez, pentru garantarea portofoliului ipotecar. De asemenea, grupul si-a majorat provizioanele cu 19%, la 686 milioane euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1224 ori
Citeste mai multe despreing pierderi profit