ING: Cursul risca sa ajunga la 4,5 lei/euro

Marti, 12 Iulie 2011, ora 13:35
1521 citiri
ING: Cursul risca sa ajunga la 4,5 lei/euro

Cursul poate ajunge la 4,4 - 4,5 lei pentru un euro daca liderii europeni nu reusesc sa gaseasca o solutie rapida a problemelor cu care se confrunta Grecia si daca nu vin inaintea pietei cu o varianta credibila, a declarat economistul sef al ING Bank, Nicolaie Alexandru-Chidesciuc. 

"Deprecirea leului de astazi (marti, n.r.) este in linie cu evolutiile din regiune, deci nu este ceva deplasat. Este de asteptat ca, daca liderii europeni vor continua sa taraganeze gasirea unei solutii pentru problemele cu care se confrunta Grecia, sa vedem amplificarea in continuare a tensiunilor din tarile europene si implicit deprecierea leului fata de euro.

Daca situatia se deterioreaza foarte puternic, nu se exclude si un nivel de 4,4 - 4,5 lei pentru un euro. Depinde insa de gasirea unei solutii rapide in zona euro", a declarat pentru NewsIn economistul sef al ING Bank, Nicolaie Alexandru-Chidesciuc.

Totodata, acesta a adaugat ca este nevoie ca liderii europeni sa vina inaintea pietei cu o solutie credibila si care sa rezolve nu doar problema de lichiditate a Greciei, ci si problema de solvabilitate.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,2838 lei/euro, cel mai ridicat nivel din 2011, cu 1,34% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0794 lei/dolar.

Cursul BNR de luni a fost de 4,2272 lei/euro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ing, # curs valutar, # euro, # leu, # probleme grecia, # curs , #stiri ING