ING: Cursul de schimb va ajunge la 4,65 lei/euro in septembrie

Luni, 09 Martie 2009, ora 17:10
2025 citiri
ING: Cursul de schimb va ajunge la 4,65 lei/euro in septembrie

Cursul de schimb valutar va urca in urmatoarele 6 luni pana la 4,65 lei/euro, dupa o scurta perioada de apreciere a leului in martie, moneda nationala urmand insa sa se intareasca spre finalul anului, sustin analistii ING Bank.

Astfel, dupa ce leul se va aprecia in urmatoarea luna pana la 4,25 lei/euro, cursul va incepe sa urce treptat, iar, la inceputul lui septembrie, moneda europeana va fi cotata la 4,65 lei/euro.

"Cursul ramane blocat sub 4,30 lei/euro, in conditiile in care banca centrala mentine o oferta solida la acest nivel. Drept urmare, tranzactionarea a devenit relativ apatica, cu o volatilitate zilnica medie cu numai 0,23% mai ridicata decat in luna anterioara", se precizeaza in raport.

Fluctuatiile leului s-ar putea mentine in jurul acestui nivel si in perioada urmatoare, insa un eventual imprumut extern, de exemplu de la Fondul Monetar International (FMI), ar putea cobori cursul de schimb, sustin analistii ING. Cu toate acestea, pe finalul lui 2009, leul va incepe sa recupereze din terenul pierdut, pentru ca la inceputul lui martie 2010, cursul de schimb sa coboare la 4,35 lei/euro, in opinia analistilor ING Bank.

"Produsul intern brut (PIB) din ultimele trei luni din 2008 a evidentiat o contractie economica la nivel trimestrial si a confirmat primele semne ale unei incetiniri brutale. In acest sens, estimam ca datele vor continua sa se deterioreze, ce ar putea determina banca centrala sa relaxeze piata monetara, in prezent tensionata, situatie ce va permite o depreciere a leului", se mai arata in raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#curs de schimb, #moneda nationala, #euro, #piata monetara, #imprumut extern , #stiri ING