ING: BNR a vandut 1 mld. euro pentru a aprecia leul

Joi, 02 Iunie 2011, ora 12:30
1428 citiri
ING: BNR a vandut 1 mld. euro pentru a aprecia leul

ING crede ca BNR a vandut, in a doua parte a lunii mai, pana in 1 miliard de euro pentru a stopa deprecierea leului, conform NewsIn.

Luand in calcul si achizitiile de moneda europeana derulate in prima parte a lui mai, ING estimeaza ca BNR a avut vanzari nete intre 500 milioane euro si 600 milioane euro, se arata intr-o analiza transmisa joi de banca.

"Rezervele valutare au crescut cu 600 milioane euro, la 32,7 miliarde euro, dar in realitate este foarte probabil ca BNR sa fi vandut euro, pentru a fixa cursul la circa 4,13 lei/euro", apreciaza analistii ING.

Ministerul Finantelor s-a imprumutat in luna mai cu 939,2 milioane de euro prin emiterea de titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani pe piata interna. Operatiunea a contribuit semnificativ la cresterea rezervelor valutare, iar aprecierea dolarului american si lirei sterline fata de moneda europeana a adus alte 400 milioane euro, potrivit calculelor ING.

Astfel, ING estimeaza ca BNR a fos vanzator net in mai, dupa ce a avut in aprilie cumparari nete de 200 milioane euro.

Leul continua sa se deprecieze usor la deschiderea sesiunii interbancare de joi, iar cotatiile au urcat peste 4,1350 lei/euro, pe o piata linistita si pe volume reduse de transfer.

BNR a afisat miercuri un curs de referinta cu 0,89 bani mai mare, de 4,1297 lei/euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#curs valutar, #depreciere leu, #apreciere leu, #euro, #reverva valutara, #bnr, #ing , #stiri ING