ING Bank Romania mizeaza in 2011 pe o crestere a profitului cu 10-15%

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 16:19
1734 citiri
ING Bank Romania mizeaza in 2011 pe o crestere a profitului cu 10-15%

Directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, a declarat miercuri ca banca mizeaza in acest an pe o crestere a veniturilor cu 10% si a profitului cu 10-15%, relateaza NewsIn.

"Obiectivul nostru este in continuare cresterea activelor, expunerea noastra care vrem sa creasca, desi nu ne dirijam partea de fonduri atrase, de pasive, cum ati vazut avem suficiente si mentinem acest echilibru.

Sigur ca si pasivele sunt un obiectiv al nostru, dar vor creste intr-un ritm mai mic decat activele.

Aceasta se va reflecta intr-o crestere a veniturilor pe care o estimam la circa 10%. Comisioanele si dobanzile vor scadea in 2011...

Ne concentram in continuare pe scaderea cheltuielilor, ceea ce am facut si anul trecut. Probabil ca impactul provizioanelor, pe partea de retail, va fi cel mult la acelasi nivel ca si in 2010.

Noi nu estimam ca nivelul costurilor cu riscul va creste in 2011. In mod corespunzator, din aceste optimizari, vom avea o crestere a profitului de 10-15%", a explicat Negritoiu.

Seful ING Bank Romania a mai spus ca banca va urma un plan de dezvoltare care se intinde pe 3-5 ani.

"Marcam acum realizarea unui proiect, consolidarea bancii, statutul de banca universala si reluam aceasta crestere intr-un ciclu pe 3-5 ani.

Acesta ciclu este foarte serios, foarte ambitios. El este mai putin clar pentru ca se ancoreaza in evolutia economiei romanesti.

Avem 2010-2011 care este calitate si optimizare, reluam cresterea in 2012-2013 odata si cu cresterea economiei, si ati vazut ca si grupul si banca isi fac curatenie, platesc datoria, cresterea este mare, deci vor fi resurse pentru noi investitii, consolidare in 2014, in continuare", a explicat Negritoiu.

De asemenea, seful ING Bank a declarat ca in urmatorii ani banca tintesete pozitionarea in top 5, loc unde a mai fost anterior.

"In acest ciclu de 3-5 ani vrem sa ne pozitionam in primele cinci banci universale din Romania.

Acesta este un obiectiv strategic, pentru ca sa te dezvolti trebuie sa fii in topul bancilor.

Ati vazut cat este de relativ sa fi in topul bancilor. Cei care au fost in primii cinci au mai cazut si in ultimii cinci sau in urmatorii cinci

Inclusiv ING, daca va uitati in urma cu cinci sau sase ani am fost in primii cinci, pentru ca erau activele financiare, bancare.

Noi acum credem ca suntem la nivelul cel mai de jos, dar credem ca avem o pozitie sustenabila, adica nu este o pozitie fortata", a spus Negritoiu.

ING Bank Romania a obtinut anul trecut un profit brut de 128 milioane lei, in crestere cu 52% fata de 2009, ca urmare a diminuarii costului cu provizioanele de risc.

Activele totale ale bancii au crescut cu 9%, la 12,03 miliarde lei, iar ponderea creditelor in activele totale a sporit cu 3%, la 7,46 miliarde lei.

Portofoliul de titluri a crescut cu 75%, ajungand la 1,66 miliarde euro. Pe de alta parte, venitul net a scazut cu 6 milioane lei (-3%) fata de 2009, pe fondul reducerii veniturilor din comisioane si a celor de trezorerie.

Astfel, banca a inregistrat in 2010 un venit net de 672 milioane lei, cu 3% mai mic fata de anul precedent. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ing bank romania, # misu negritoiu, # crestere a profitului, # comisioane, # dobanzi , #stiri ING