Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii, amendate cu 0,5% din capital

ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii, amendate cu 0,5% din capital
Arbitrul pensiilor private a anuntat miercuri ca a sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 0,5% din capitalul social firmele ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii, care activeaza pe piata pensiilor private facultative si obligatorii, pentru externalizarea administrarii activelor.In cazul ING Asigurari de Viata, care administreaza doua fonduri de pensii pe pilonul III (facultative), Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a facut referire, in comunicatul prin care a anuntat sanctiunea, la prevederile Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative si Hotararii nr.21/2008 a Consiliului CSSPP, privind externalizarea activitatii de administrare si investire a activelor fondului de pensii.


"Totodata, in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de sanctionare catre administrator, ING Asigurari de Viata are obligatia sa inceteze contractul de management al activelor incheiat cu ING Asset Management BV The Netherlands - Sucursala Bucuresti, pentru activele fondurilor de pensii facultative ING Clasic si ING Optim, si sa efectueze toate demersurile ce se impun pentru respectarea prevederilor legale si ale Hotararii Consiliului CSSPP nr. 21/2008", se precizeaza in comunicat.In privinta sanctiunii similare impuse ING Fond de Pensii, care administreaza un fond pe pilonul II (obligatorii), CSSPP face referire la Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat.Si in acest caz, arbitrul pensiilor a cerut companiei sanctionate sa inceteze contractul de management al activelor incheiat cu ING Asset Management BV The Netherlands - Sucursala Bucuresti in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei.ING Asigurari de Viata este unul din principalii jucatori de pe piata fondurilor private facultative, prin cele doua fonduri active, care detin cumulat o cota de piata de 28% dupa active.Astfel, ING Clasic avea 15.804 de participanti si un activ net de 6,1 milioane lei (1,68 milioane euro) la sfarsitul lunii mai, in timp ce ING Optim ajunsese la aceeasi data  la un activ net de 3,58 milioane lei (989.000 euro) si 11.990 de clienti.ING Fond de Pensii este lider de piata pe pilonul II, unde a atras o treime din numarul de participanti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1031 ori