ING Asigurari de Viata si-a sporit afacerile cu 5,5% in S1

Joi, 12 August 2010, ora 13:05
1338 citiri
ING Asigurari de Viata si-a sporit afacerile cu 5,5% in S1

ING Asigurari de Viata a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de 275,62 milioane lei in prima jumatate a anului, in cre?tere cu 5,5% fata de perioada similara din 2009, a anuntat joi compania, informeaza NewsIn.

Pe segmentul de asigurari de viata, primele sase luni din 2010 au reprezentat pentru ING o perioada de crestere a activitatilor.

Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la nivelul de 1,92 miliarde lei la sfarsitul lunii iunie 2010, in crestere cu peste 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totodata, tendinta pozitiva inregistrata in privinta retentiei clientilor s-a consolidat, numarul total de contracte rascumparate si reziliate in perioada aprilie-iunie injumatatindu-se comparativ cu intervalul similar din 2009.

In portofoliul de contracte subscrise la ING Asigurari de Viata in al doilea trimestru din 2010, categoria planurilor financiare cu componenta de investitie (reprezentate de doua dintre produsele ING de tip unit-linked) detine o pondere de 30% (fata de 23% in primul trimestru 2010), fiind urmata de asigurarile pentru copii (cu pondere de 26%, comparativ cu 28% in T1 2010) si planurile cu componenta de economisire (cu o cota de 18% fata de 21% in primele trei luni ale anului).

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 2,15, fata de nivelul minim cerut de lege, de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 5,70, comparativ cu nivelul minim cerut (1).

La jumatatea anului, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 28,5 milioane lei, comparativ cu nivelul de 54,9 milioane lei inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent. Rezultatul inregistrat corespunde celui bugetat si a fost influentat de proiectele complexe desfasurate in acest interval in vederea cresterii beneficiilor oferite clientilor.

Acestea au insemnat reducerea anumitor categorii de taxe la produsele unit-linked, dar si investitii in lansarea de noi produse si servicii pentru clienti si consultantii de asigurare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#ing, #asigurari, #viata, #afaceri , #stiri ING