ING Asigurari de Viata: O eventuala majorare a taxelor ar spori numarul de contracte reziliate

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 15:57
1205 citiri
ING Asigurari de Viata: O eventuala majorare a taxelor ar spori numarul de contracte reziliate

O eventuala majorare a taxelor ar putea spori numarul de contracte reziliate in piata de asigurari de viata si ar reduce vanzarile, a declarat vineri directorul general al ING Asigurari de Viata, care se asteapta la o stagnare a pietei in acest an si la o posibila scadere in 2011, informeaza NewsIn.

"Depinde foarte mult de momentul in care vor fi implementate aceste masuri. De obicei este un decalaj de circa sase luni intre ce se intampla in economie si ceea ce se intampla pe piata asigurarilor de viata. Astfel, daca majorarile de taxe nu vor fi implementate curand, este posibil ca piata de asigurari de viata sa stagneze in acest an si sa vedem o afectare a rezultatelor in 2011", a explicat, vineri, directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat drept neconstitutionala intentia Guvernului de a reduce pensiile cu 15%.

Ea sustine ca o posibila majorare a taxelor, TVA si impozitelor ar avea impact direct asupra veniturilor disponibile.

"O astfel de masura ar duce, pe de o parte, la scaderea volumelor de vanzari in asigurari de viata si, pe de alta parte, ar putea creste din nou numarul de contracte reziliate. Daca impactul este foarte mare, probabil ca unii vor renunta la contractele pe care le au ", a mai spus Coman.

Guvernul ia in calcul cresterea taxei pe valoarea adaugata (TVA) de la 19% la 24%, ca urmare a deciziei CCR de vineri cu privire la legile austeritatii, exceptie urmand sa faca TVA la alimente si imbracaminte, au declarat, pentru NewsIn, surse guvernamentale.

Piata de asigurari de viata a sporit cu 6% in primele patru luni, la 555 milioane lei.

Piata romaneasca de asigurari a incheiat 2009 cu un volum de prime brute subscrise de 8,84 miliarde lei (2,1 miliarde euro), cu 1,1% sub nivelul din 2008, mai ales pe fondul scaderii afacerilor pe segmentul de asigurari de viata cu 13%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurari, #ing, #majorare, #taxe , #stiri ING