Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ING Asigurari de Viata, afaceri mai mari cu 4,5% in T1

ING Asigurari de Viata, afaceri mai mari cu 4,5% in T1

ING Asigurari de Viata a afisat pentru primele trei luni prime brute subscrise de 136 milioane lei, in crestere cu 4,5% fata de acelasi interval din 2009, cand a inregistrat 130 milioane lei, a anuntat miercuri ING, relateaza NewsIn.

"Primele trei luni din 2010 au evidentiat o atitudine matura a consumatorilor romani, consolidata dupa anul 2009, in care a crescut constientizarea nevoii de protectie si de a pune deoparte bani pentru viitor.

Astfel, in randul clientilor ING sesizam o reducere semnificativa a numarului celor care aleg sa renunte la contractele de asigurari, dar si o apetenta mai ridicata pentru produse care ofera beneficii multiple", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Ea a adaugat ca si in acest an se asteapta sa fie resimtite efectele perioadei dificile din anii 2008-2009 la nivel international.


"Masurile luate de Guvern ca urmare a acordului cu FMI ne determina sa pastram o atitudine rezervata cu privire la evolutiile imediat urmatoare.


Avem insa speranta ca perioada prin care am trecut cu totii sa ne faca mai responsabili pentru viitorul nostru financiar", a adaugat Coman.

Compania a inregistrat in intervalul ianuarie-martie 2010 o scadere de 13% a numarului total de contracte reziliate si rascumparate, comparativ cu sfarsitul lui 2009 si cu 21% fata de primul trimestru al anului trecut.

Potrivit ING, daca in cursul anului trecut s-a remarcat o accentuare constanta a apetitului pentru produse ce ofera protectie si randamente garantate, in portofoliul de contracte noi incheiate in primul trimestru al acestui an se observa o revenire a interesului pentru asigurarile unit-linked, care ofera, pe langa protectie financiara, si oportunitatea unor investitii.

"Motivele care au generat apetitul mai ridicat pentru categoria unit-linked se refera la randamentele excelente obtinute in 2009, la flexibilitatea ridicata a acestor produse si la masurile pe care le-am adoptat in sprijinul clientilor nostri, concretizate in reducerea anumitor categorii de taxe pentru contractele unit-linked.


Ca urmare, in totalul politelor noi din primele trei luni, asigurarile de acest tip detin o pondere de 40%, comparativ cu 22% la finele anului 2009", a mai spus Coman.

Valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata in primul trimestru al acestui an pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 12,82 milioane lei.


Dintre acestea, pentru portofoliul de contracte incheiate, ING Asigurari de Viata a platit in intervalul ianuarie-martie beneficii pentru evenimente asigurate de 4,13 milioane lei, cu peste 5% mai mult fata de perioada similara a anului precedent.

Pe segmentul de asigurari de viata, valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la peste 1,9 miliarde lei la sfarsitul primului trimestru din 2010, in crestere cu 28,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 2,79, nivelul minim cerut de lege fiind 1, iar nivelul de lichiditate de 5,67 comparativ cu nivelul minim cerut (1).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1364 ori
Citeste mai multe despreing asigurari viata afaceri