ING Asigurari de Viata, afaceri mai mari cu 4,5% in T1

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 14:09
1523 citiri
ING Asigurari de Viata, afaceri mai mari cu 4,5% in T1

ING Asigurari de Viata a afisat pentru primele trei luni prime brute subscrise de 136 milioane lei, in crestere cu 4,5% fata de acelasi interval din 2009, cand a inregistrat 130 milioane lei, a anuntat miercuri ING, relateaza NewsIn.

"Primele trei luni din 2010 au evidentiat o atitudine matura a consumatorilor romani, consolidata dupa anul 2009, in care a crescut constientizarea nevoii de protectie si de a pune deoparte bani pentru viitor.

Astfel, in randul clientilor ING sesizam o reducere semnificativa a numarului celor care aleg sa renunte la contractele de asigurari, dar si o apetenta mai ridicata pentru produse care ofera beneficii multiple", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Ea a adaugat ca si in acest an se asteapta sa fie resimtite efectele perioadei dificile din anii 2008-2009 la nivel international.

"Masurile luate de Guvern ca urmare a acordului cu FMI ne determina sa pastram o atitudine rezervata cu privire la evolutiile imediat urmatoare.

Avem insa speranta ca perioada prin care am trecut cu totii sa ne faca mai responsabili pentru viitorul nostru financiar", a adaugat Coman.

Compania a inregistrat in intervalul ianuarie-martie 2010 o scadere de 13% a numarului total de contracte reziliate si rascumparate, comparativ cu sfarsitul lui 2009 si cu 21% fata de primul trimestru al anului trecut.

Potrivit ING, daca in cursul anului trecut s-a remarcat o accentuare constanta a apetitului pentru produse ce ofera protectie si randamente garantate, in portofoliul de contracte noi incheiate in primul trimestru al acestui an se observa o revenire a interesului pentru asigurarile unit-linked, care ofera, pe langa protectie financiara, si oportunitatea unor investitii.

"Motivele care au generat apetitul mai ridicat pentru categoria unit-linked se refera la randamentele excelente obtinute in 2009, la flexibilitatea ridicata a acestor produse si la masurile pe care le-am adoptat in sprijinul clientilor nostri, concretizate in reducerea anumitor categorii de taxe pentru contractele unit-linked.

Ca urmare, in totalul politelor noi din primele trei luni, asigurarile de acest tip detin o pondere de 40%, comparativ cu 22% la finele anului 2009", a mai spus Coman.

Valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata in primul trimestru al acestui an pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 12,82 milioane lei.

Dintre acestea, pentru portofoliul de contracte incheiate, ING Asigurari de Viata a platit in intervalul ianuarie-martie beneficii pentru evenimente asigurate de 4,13 milioane lei, cu peste 5% mai mult fata de perioada similara a anului precedent.

Pe segmentul de asigurari de viata, valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la peste 1,9 miliarde lei la sfarsitul primului trimestru din 2010, in crestere cu 28,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 2,79, nivelul minim cerut de lege fiind 1, iar nivelul de lichiditate de 5,67 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#ing, #asigurari, #viata, #afaceri , #stiri ING