Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ING a intermediat prima listare internationala a unei companii romanesti

ING a intermediat prima listare internationala a unei companii romanesti

ING a avut rolul de Manager Conducator al sindicatului ce a intermediat Oferta Publica Initiala si listarea la Bursa de Valori din Londra a A&D Pharma, informeza un comunicat al bancii. Oferta a fost promovata de ING in Londra si in alte centre financiare din Europa. Managementul A&D Pharma, cu sprijinul analistilor si al echipei de brokeraj ING, a prezentat aceasta oportunitate investitionala celor mai importanti investitori institutionali care acopera regiunea Europei Centrale si de Est.

"ING are o relatie de lunga durata cu A&D Pharma. Reusita Ofertei Publice Initiale de actiuni a A&D Pharma reconfirma angajamentul ING de a sustine dezvoltarea companiilor romanesti precum si accesul sau la baza de mari investitori financiari internationali, interesati in valori mobiliare provenind din Europa Centrala si de Est. Suntem mandri ca am contribuit la succesul listarii singurei companii romanesti la Bursa londoneza", a declarat Misu Negritoiu, General Manager al ING Bank Romania.

ING are o experienta considerabila in derularea de oferte publice de actiuni pe pietele emergente din Europa. Tranzactia A&D Pharma demonstreaza interesul general al pietelor de capital internationale in ceea ce priveste Romania. De asemenea, dat fiind ca aceasta Oferta Publica Initiala are o valoare mult mai mare decat listarile realizate pe piata locala in ultima perioada, tranzactia confirma ca pietele de capital pot reprezenta, si pentru companiile romanesti, o oportunitate reala de a atrage finantari de dimensiuni mari si o alternativa viabila la imprumuturile bancare.

Actiunile A&D Pharma Holdings au scazut, in prima sedinta de tranzactionare, pana la 12,10 euro/titlu, cu 0,82% fata de cotatia din deschidere de 12,20 euro. Actiunile A&D Pharma au intrat miercuri la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei din Londra cu simbolul ADPH. Cele 60 de milioane de actiuni ale companiei sunt listate sub forma a zece milioane de Certificate Globale de Depozit, detinute de Sograno B.V., principalul actionar al companiei A&D Pharma.

A&D Pharma este o societate olandeza de tip holding, care detine cea mai mare retea farmaceutica integrata de distributie si retail din Romania. Fondat in 1994, grupul cuprinde liderul in distributia de produse farmaceutice "Mediplus", si cea mai mare retea nationala de farmacii "Sensiblu". Cifra de afaceri consolidata a grupului s-a ridicat la 247,3 milioane euro in 2005. Vanzarile totale ale grupului au depasit 147,9 milioane euro pe primele sase luni din 2006. Vanzarile Grupului au crescut cu o rata anuala compusa (CAGR) de 61% intre 2003 si 2005.

ING Bank detine o pozitie solida pe piata bancara romaneasca. Avand expertiza internationala, experienta indelungata pe piata locala si o abordare inovativa, ING Bank are capacitatea de a oferi o gama complexa de servicii financiare clientilor sai, companii si persoane fizice. ING Group este o institutie financiara internationala de origine olandeza, cu experienta de peste 150 de ani, care ofera o gama extinsa de servicii bancare, de asigurari si de management al activelor, in peste 50 de tari.

Bloombiz

si

NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 888 ori