Grupul olandez ING a restituit 5 miliarde euro, dintr-un ajutor de stat

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 09:31
1087 citiri
Grupul olandez ING a restituit 5 miliarde euro, dintr-un ajutor de stat

Grupul ING a anuntat, luni, ca a returnat statului olandez cinci miliarde de euro, jumatate din ajutorul de zece miliarde de euro primit in noiembrie 2008, dupa incheierea cu succes a unei emisiuni de drepturi in valoare de 7,5 miliarde de euro. 

ING a folosit o parte a fondurilor obtinute in urma emisiunii de drepturi pentru a finanta rascumpararea obligatiunilor detinute de statul olandez, se arata intr-un comunicat al grupului.

"Am incheiat cu succes o prima etapa importanta a masurilor anuntate in octombrie, de a stabili o directie clara si de a ne concentra asupra afacerilor.

Cu sprijinul investitorilor nostri am restituit jumatate din fondurile primite anul trecut de la statul olandez", a declarat directorul general al ING, Jan Hommen.

ING si statul olandez au convenit, la 23 octombrie, sa modifice termenii acordului privind ajutorul de zece miliarde de euro pentru a permite restituirea anticipata a 50% din suma.

Grupul a platit guvernului 5,6 miliarde de euro, incluzand dobanzi de 259 milioane de euro si un comision de rambursare de 347 milioane de euro. 

#grup, # ing, # euro, # ajutor, # de, # stat , #stiri ING