Flanco spera sa iasa din insolventa in septembrie

Marti, 11 Mai 2010, ora 14:15
1840 citiri
Flanco spera sa iasa din insolventa in septembrie

Flanco International este in prezent in discutii cu 5 investitori si estimeaza ca va iesi din insolventa in septembrie 2010, avand in vedere evolutia pozitiva a companei din ultimele luni, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, CEO Flanco International, Adrian Olteanu, citat de NewsIn.

Adrian Olteanu a fost numit CEO Flanco in ianuarie 2010, pe fondul declansarii procesului de insolventa si a executarii garantiilor de catre ING.

"Pe 27 iunie vom depune planul final de reorganizare in fata celor cinci investitori cu care suntem in discutii, si speram iesirea din insolventa.

Flanco are in prezent datorii bancare de 34 mil.euro si incearca sa atraga acesti investitori pentru a se redresa", a declarat marti directorul general Flanco Adrian Olteanu.

Planul de management de criza implica la momentul intrarii in insolventa eficientizarea activitatii prin reorganizarea operationala si cresterea serviciilor catre clienti.

Potrivit reprezentantilor Flanco, declansarea procesului de insolventa si a executarii garantiilor in decembrie 2009 a compromis semnificativ vanzarile lunii decembrie, ducand la o scadere a cotei de piata pana la cel mai mic nivel cunoscut in istoria companiei.

"Evolutia companiei a luat insa o intorsatura extrem de favorabila, Flanco recuperand in martie 2010 cota de piata pana la nivelul lui ianuarie 2009 si inregistrand cresteri semnificative ale vanzarilor, chiar pe fondul unei scaderi de 20% a pietei in T1 2010 versus T1 2009", a precizat marti compania.

Reprezentantii Flanco au spus ca numai in luna martie a acestui an au inregistrat o crestere a vanzarilor du 34,5% fata de ianuarie 2010.

Recuperarea cotei de piata a fost insa realizata, conform GfK, in mai putin de trei luni, printr-o serie de masuri de management de criza, printre care se numara imbunatatirea semnificativa a performantelor magazinelor printr-un management local optimizat.

In martie 2010, 60% dintre magazine au devenit profitabile, fata de 40% in ianuarie 2010, pana in iunie 2010 compania propunandu-si ca peste 90% dintre magazine sa aduca profit.

De asemenea, compania si-a eficientizat gama de produse printr-un product management adaptat cerintelor pietei, si anume realizarea de oferte atractive pentru clienti - 50% reducere la al doilea produs, 15 rate egale fara costuri ascunse.

Oficialii companiei au aratat ca, dupa declansarea procesului de insolventa, compania a continuat restructurarea operationala care in prezent este complet realizata.

Astfel, fata de ianuarie 2009 compania a scazut costurile cu 63%, si cu 41% fata de noiembrie 2009.

Costul mediu pe mp al chiriei (inclusiv utilitati) a scazut de la 17,1 euro in Ian '09, la 13,4 euro in Noi '09 si la sub 10 euro in Mar '10.

De asemenea, numarul de angajati a scazut de la 1.394 in ianuarie 2009 la 499 in aprilie 2010.

In acelasi timp, toate contractele de servicii (paza, telefonie, transport etc) au fost renegociate.

"Pentru perioada urmatoare compania isi propune continuarea procesului de optimizare a retelei de magazine, avand in plan deschiderea altor zece magazine in spatii cu chirii si trafic optim.

De asemenea, pana in iunie 2010 compania isi propune ca peste 90% dintre magazine sa devina profitabile, cu o continuare a cresterii cifrei de afaceri de pana la 22%", potrivit reprezentantilor companiei.

 

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#flanco, #international, # insolventa , #stiri ING