Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economisire - Atentie, cad dobanzi!

Economisire - Atentie, cad dobanzi!
Reducerea dobanzilor a fost insotita de o crestere a economiilor facute de populatie. Preferintele romanilor par sa se indrepte acum spre certificatele de depozit care ofera o dobanda, fixa situata cu cateva puncte procentuale peste rata inflatiei. Dobanzile la depozite au scazut sub rata inflatiei, sau cum spun bancherii, au ajuns "real negative".

Adica, daca ai bani in banca nu-i mai inmultesti deloc. Ce castigi din dobanzi, pierzi din cauza inflatiei. Singura consolare e ca daca-i pastrezi in banca pierzi mai putin decat daca i-ai tine in casa, "la saltea".


Raiffeisen Bank a anuntat o rata fluctuanta a dobanzii de 6,5% pentru depozitele pe perioade de la o luna la un an ale persoanelor juridice si ale liberilor profesionisti. Tinta ratei inflatiei este stabilita in acest an la 7%.


Daca economisiti pentru a face o achizitie in viitorul apropiat, cea mai buna solutie este sa cautati depozitele cu dobanda fluctuanta, nivelul acestora fiind mai mare decat al celor cu dobanda fixa.


De asemenea, pentru cei care economisesc in mod regulat si nu vor sa piarda timpul cu formalitati bancare, cardul ING pare o solutie eficienta. In prezent dobanda este de 10,5%, poate chiar cea mai mare de pe piata, iar contul este unul "la vedere".


Aceasta inseamna ca puteti depune sau retrage oricand banii fara sa fiti penalizati. Singura conditie pentru a obtine aceasta dobanda este sa aveti in cont cel putin 7.000.000 de lei.Sursa: Jurnalul National


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 736 ori