Cursul valutar, motiv de cearta intre Baltazar si ING

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 09:06
2399 citiri
Cursul valutar, motiv de cearta intre Baltazar si ING

Analistul Bogdan Baltazar, fostul sef al BRD si economistul ING, Nicolae Chidesciuc, s-au contrat dur pe tema cursului valutar, dupa ce acesta din urma a declarat ca leul va incheia anul la 4,5 unitati fata de euro, iar Baltazar a comentat ca previziunile economistului ING nu sunt obiective.

"Leul este dezavantajat de situatia actuala. E posibil ca in perioada urmatoare leul sa se decupleze de trendul regional. Eu vad un curs valutar de 4.5 unitati pentru un euro la sfarsitul lui decembrie", a spus Chidesciuc, in cadrul unei emisiuni Money.ro

In replica, Bogdan Baltazar a comentat ca nivelul de acum al cursului valutar se incadreaza in evolutia regionala. "Nu vad, in mod obiectiv, din piata, din schimburile comerciale, valutare, un deficit al leului. Noi avem si aceasta criza politica si derapajele din acordul cu FMI.

Evident, pe aceste baze sunt si pariurile lungi pe care le-au adoptat unele banci. Inclusiv banca domnului Chidesciuc, care in mod traditional, ca evolutie seculara ca sa spunem asa, este lunga pe euro si e firesc ca aceste previziuni ale economistului sef sa fie in concordanta cu prezenta in piata a bancii ING".

La auzul acestor comentarii, Chidesciuc a replicat ca declaratiile fostului sef al BRD sunt iresponsabile.

"Nici pe departe nu poate fi vorba despre faptul ca eu, ca membru al echipei de cercetare, cunosc pozitia bancii (pe piata). Si nu cred ca domnul Baltazar a fost vreodata in stare sa demonstreze care este pozitia bancii. Deci acestea sunt practic niste supozitii.

Baltazar: "Ne prefacem ca zidurile chinezesti nu exista"

" Ma asteptam ca domnul Chidesciuc, care este si foarte tanar, poate sa ne spuna, cu dorinta sa-l credem, ca nu stie care e pozitia valutara a bancii in care lucreaza. Lucrurile astea sunt pretinse de foarte multa lume...Ziduri chinezesti nu exista...Nu ma asteptam ca domnul Chidesciuc sa zica altceva. Sunt minciuni, daca vreti, de inteles. Eu m-as feri, in schimb, in locul dansului, sa numesc iresponsabil un om ca mine.", a replicat dur, Bogdan Baltazar

"In toate bancile este la fel, dar in toate se sustine ca nu se stie. Si criza a demonstrat ca departamentele de consultanta ale agentiilor de rating lucrau in favoarea unor clienti pentru a intari pozitiile acestora si a face ca pariurile lor sa se adevereasca", a adaugat el.

Cum economistul ING si-a reintarit declaratiile, cum ca Bogdan Baltazar ar fi iresponsabil in comentarii, acesta din urma a izbucnit.

"N-are rost sa mai intru in polemica cu un "schnae" care nici nu stie cum il cheama. Pe viitor, va rog, in emisiuni de-astea cu oameni dubiosi si mai ales, sa nu se supere, mincinosi, sa nu ma mai convocati", a incheiat Baltazar

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#baltazar, #bancheri, #bnr, #cearta, #chidesciuc, #cursul, #euro, #ing, #valutar , #stiri ING