Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum va afecteaza scaderea burselor pensia?

Cum va afecteaza scaderea burselor pensia?

Actiunile fondului de pensii ING, cel mai mare din Romania, si-au pierdut aproximativ 23,4% din valoare in al treilea trimestru, adica 79 mil. lei (18,4 mil euro).

Pierderea arata scaderea valorii portofoliului de actiuni in cele trei luni, nefiind o pierdere propriu-zisa, dupa cum rezulta din calculele realizate de Ziarul Financiar.

Evolutia negativa a actiunilor din portofoliu a determinat insa si scaderea valorii unitatii de fond fata de finele lunii iunie. Astfel, daca la 30 iunie, o unitate a fondului de pensii ING valora 15,54 lei, la 30 septembrie, aceeasi unitate valora cu 2,17% mai putin, adica 15,21 lei.


Astfel, daca cineva ar iesi la pensie acum ar avea o pensie cu 2% mai mica decat la 30 iunie, deoarece suma pe care cei care cotizeaza la aceste fonduri de pensii administrate privat le vor primi cand vor iesi la pensie sunt direct legate de valoarea unitatilor de fond.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 858 ori
Citeste mai multe desprepensie bursa piata capital pensie privata