Cum va afecteaza scaderea burselor pensia?

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 09:19
1107 citiri
Cum va afecteaza scaderea burselor pensia?

Actiunile fondului de pensii ING, cel mai mare din Romania, si-au pierdut aproximativ 23,4% din valoare in al treilea trimestru, adica 79 mil. lei (18,4 mil euro).

Pierderea arata scaderea valorii portofoliului de actiuni in cele trei luni, nefiind o pierdere propriu-zisa, dupa cum rezulta din calculele realizate de Ziarul Financiar.

Evolutia negativa a actiunilor din portofoliu a determinat insa si scaderea valorii unitatii de fond fata de finele lunii iunie. Astfel, daca la 30 iunie, o unitate a fondului de pensii ING valora 15,54 lei, la 30 septembrie, aceeasi unitate valora cu 2,17% mai putin, adica 15,21 lei.

Astfel, daca cineva ar iesi la pensie acum ar avea o pensie cu 2% mai mica decat la 30 iunie, deoarece suma pe care cei care cotizeaza la aceste fonduri de pensii administrate privat le vor primi cand vor iesi la pensie sunt direct legate de valoarea unitatilor de fond.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#pensie, #bursa, #piata capital, #pensie privata , #stiri ING