Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE a aprobat recapitalizarea ING de catre statul olandez

CE a aprobat recapitalizarea ING de catre statul olandez
Autoritatile olandeze au primit aprobarea Comisiei Europene (CE) sa recapitalizeze de urgenta grupul financiar ING, deoarece decizia respecta reglementarile Uniunii Europene (UE) cu privire la acordarea ajutoarelor de stat, pentru depasirea crizei financiare. ING s-a alaturat in octombrie unor banci europene care au cerut finantare guvernamentala, iar reprezentantii grupului financiar au fost de acord cu o injectie de capital de 10 miliarde euro (12,6 miliarde dolari), cu renuntarea la primele acordate sefilor si la plata dividendelor.


"Masura reprezinta o modalitate adecvata de remediere a turbulentelor serioase cu care se confrunta economia Olandei, evitand, concomitent, sa creeze probleme la nivel de competitie", arata comunicatul CE.Masura luata este limitata ca timp si scop, impune o remuneratie adecvata si furnizeaza garantii in ceea ce priveste eventualele probleme la nivel de competitie.ING este prezenta in Romania prin ING Bank , din 1994. Banca si-a diversificarea portofoliului de produse si de clienti, prin lansarea de noi divizii de servicii (brokeraj, leasing, factoring, afaceri imobiliare) si prin extinderea teritoriala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1038 ori