Avantajele programelor alternative la Prima Casa

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 09:10
2330 citiri
Avantajele programelor alternative la Prima Casa

ING si Banca Italo-Romena au venit cu oferte alternative la Prima casa. Clientii celor doua banci pot primi un credit mai mare, care este aprobat in aproximativ o luna, spre deosebire de aprobarea dosarelor din Prima Casa, care dureaza pana la trei luni. Pe de alta parte, printre dezvantajele ofertelor alternative la Prima Casa propuse de ING si Banca Iatalo-Romena se numara avansul mai mare pe care beneficiarul imprumutului trebuie sa il achite, precum si gradul maxim de indatorare, de doar 50% din valoarea veniturilor nete lunare.

La ING Bank, creditul "ING de Casa Noua" poate ajunge pana la 80.000 de euro, iar beneficiarul poate finanta cu el achizitia unei locuinte, ce nu trebuie neaparat sa fie prima sau singura, scrie Adevarul.

Banca Italo-Romena poate finanta pana la 100% din valoarea apartamentului achizitionat. Institutia acorda maxim 150.000 euro, dar numai tinerilor casatoriti, cu varste cuprinse intre 23 si 35 de ani. Gradul maxim de indatorare nu urca mai sus de 50% din veniturile nete lunare, spre deosebire de Programul Prima Casa, unde gradul maxim de indatorare ajunge pana la 75% din valoarea veniturilor nete.

ING solicita un avans de cel putin 25% din valoarea imobilului ce urmeaza sa fie achizitionat. Pentru o locuinta de 60.000 de euro, ING acorda 45.000 de euro. pe de alta parte, daca apartamentul costa 100.000 de euro iar clientul poate achita 25.000 euro, banca acorda diferenta de 75.000 euro, suma imposbil de obtinut in cadrul programului guvernamental Prima Casa.

Persoanele care doresc un imprumut de 57.000 de euro prin programul Prima Casa, pe o perioada de 30 de ani, dobanda este, in prezent, de 4-5% pe an (DAE - 5-6% pe an), iar rata lunara variaza de la o banca la alta intre 285 si 310 euro.

Pentru un imprumut similar, dar contractat de la ING Bank, rata lunara este de 323 de euro (dobanda de 5,5% pe an), in timp ce, la Banca Italo-Romena, aceasta ajunge 317,3 euro (dobanda de 5,3% pe an), scrie Adevarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#prima casa, #ing, #banca italo-romena, #credite, #apartamente , #stiri ING