Asesoft, infuzie de capital de 4 mil euro pentru dezvoltarea Flanco

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 13:53
1261 citiri
Asesoft, infuzie de capital de 4 mil euro pentru dezvoltarea Flanco

Actionarii grupului Asesoft, care au preluat pachetul majoritar al retailerului Flanco, vor asigura o infuzie de capital de 4 milioane euro necesara accelerarii dezvoltarii businessului Flanco, potrivit companiei, transmite NewsIn.

"Flanco este pentru noi o investitie, o oportunitate. Situatia actuala a companiei ne face increzatori ca vom putea dezvolta profitabil business-ul Flanco, brand-ul fiind unul dintre cele mai cunoscute de pe piata locala electroIT.

Decizia de a investi in Flanco este una naturala pentru dezvoltarea grupului nostru de firme, completand foarte bine in retail-ul clasic prezenta noastra din zonele de retail online si distributie," a declarat Iulian Stanciu, actionar Asesoft.

Consiliul Concurentei va fi notificat despre intentia de investire a actionarilor Asesoft in New Flanco, iar tranzactia va fi pusa in aplicare dupa obtinerea avizului.

Din noua structura de actionariat vor face parte si bancile finantatoare Flanco, ING, Unicredit si BRD-GSG, acestea urmand sa detina o participatie de 40%, creandu-se astfel o structura de actionariat extrem de solida pentru noua companie.

De asemenea, bancile vor primi in decurs de maximum sase luni suma de 10 milioane euro, reprezentand datoriile acumulate de Flanco catre cei trei creditori, potrivit planului de reorganizare.

Compania a trecut pe profit incepand cu luna iunie 2010, dupa 21 de luni consecutive de pierdere (septembrie 2008 - iunie 2010).

Cota de piata a companiei a depasit in iunie si iulie 2010 valoarea celei din iunie 2009, in ciuda unei piete in scadere sau a masurilor de contractie a consumului precum majorarea cotei TVA.

#asesoft, #flanco, #capital, #milioane, #euro , #stiri ING