Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul ING Bank creste cu 44% intr-un an cu pierderi record pentru piata

Profitul ING Bank creste cu 44% intr-un an cu pierderi record pentru piata


ING Bank Romania a inregistrat anul trecut un profit record de 232 milioane lei, in crestere cu 44%, fata de 2011, in contextul unor pierderi record pe piata bancara romaneasca.

Bilantul bancii a avansat cu 15%, la 16,3 miliarde lei, pe fondul majorarii cu 2% a portofoliului de credite, la 9,6 miliarde lei, a anuntat conducerea bancii.

"ING a realizat anul trecut un profit record de cand este prezenta pe piata romaneasca, de 232 de milioane lei. Comparand cu pierderea neta din sistem, care este de 2,1 miliarde lei, este un rezultat excelent", a declarat directorul executiv al bancii, Michal Szczurek.

Banca si-a majorat anul trecut veniturile cu 19%, la 833 milioane lei, in ciuda unui avans modest al creditarii, care a urcat cu 2% atat pe segmentul corporate, cat si pe cel de retail.

Portofoliul de economii si depozite a crescut cu 7% fata de 2011, la 11 miliarde lei, fiind impulsionat in principal de majorarea soldului aferent persoanelor fizice.

Grupul ING este prezent in 50 de tari cu servicii de asigurari, bancare si management al activelor. In Romania, pe langa divizia bancara, ING detine si ING Asigurari de Viata, ING Pensii, ING Lease, ING Commercial Finance si ING Real Estate Investment Management.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1672 ori