ING Bank: Profit net de 161 milioane lei in 2011

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 19:24
2343 citiri
ING Bank: Profit net de 161 milioane lei in 2011

Profitul brut al ING Bank Romania a crescut in 2011 cu 26% fata de anul anterior, ajungand la 161 milioane lei, pe fondul diminuarii costului cu provizioanele de risc si al majorarii veniturilor, a anuntat miercuri banca.

De asemenea, banca anunta ca activele bancare au inregistrat o crestere de 18% in comparatie cu anul 2010, ajungand la 14,25 miliarde lei.

ING Bank Romania a incheiat anul 2011 cu un venit net de 701 milioane lei, reprezentand o majorare de 4% fata de anul precedent.

Portofoliul de credite s-a majorat cu 19% fata de anul anterior, pana la 8,85 miliarde lei, in contextul cresterii segmentului corporate cu 30%.

Portofoliul de depozite a crescut de asemenea, cu 15%. Si in acest caz, segmentul corporate (companii mari, cu cifra de afaceri peste 50 milioane euro) a fost cel care a generat cea mai mare crestere, de 17%.

"Rezultatele anului trecut arata o crestere moderata pe fondul prelungirii incertitudinilor. Suntem satisfacuti in special pentru ca am reusit sa crestem volumul creditelor, cu 30% in segmentul corporate, si am continuat sa fim profitabili", a declarat Misu Negritoiu, CEO ING Bank Romania.

ING Home''Bank - serviciul din portofoliul ING - a trecut in 2011 printr-un proces complex de dezvoltare: schimbarea interfetei, o experienta imbunatatita de utilizare si adaugarea de noi functiuni (rambursare imprumuturi, denumire conturi etc.). In urma acestui proces, tranzactiile electronice prin ING Home''Bank au inregistrat o crestere de 40% in primele trei luni de la lansare.

"In 2012, ne vom concentra pe consolidare si pe regandirea modelului de afaceri. Vrem sa construim o banca pentru viitor, care indeplineste noile cerinte de reglementare si se orienteaza spre nevoile si obiceiurile de consum actuale ale clientilor. De asemenea, prioritatea noastra va fi creditul in lei atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si companii mari", a adaugat Misu Negritoiu.

In prezent, ING Bank are 207 unitati bancare pentru companii si persoane fizice.

ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari. Cu un personal de peste 130.000 de angajati, grupul cuprinde o gama diversa de companii, care isi deservesc clientii sub numele ING.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ING Bank profit 2011, #profit 2011 ING, #ING Home Bank , #Rezultate financiare