Profitul ING Asigurari Viata a scazut de peste trei ori in T1

Joi, 09 Mai 2013, ora 15:27
1546 citiri
Profitul ING Asigurari Viata a scazut de peste trei ori in T1

ING Asigurari de Viata a inregistrat in primul trimestru din acest an un profit brut de 1,81 milioane lei, de peste trei ori mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

"In primul trimestru din 2013, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut estimat de 1,81 milioane lei, comparativ cu 5,63 milioane lei in aceeasi perioada a anului 2012. Rezultatul este unul previzionat, asumat ca nivel de normalitate in contextul economic actual si reflecta proiectele majore de investitii realizate.

Principalele directii de investitii au vizat continuarea proiectelor demarate in trecut, precum cele pentru alinierea la noile standarde de raportare in domeniul asigurarilor - inclusiv Solvency II si implementarea de solutii tehnice de inalta performanta pentru automatizarea proceselor - si totodata pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor. In aceasta directie se inscriu investitiile realizate pentru integrarea de noi functionalitati in portalul MyING, dar si pentru de dezvoltarea canalelor de distributie si cresterea profesionalismului fortei de vanzari", precizeaza comunicatul.

Potrivit acestuia, valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la 2,36 miliarde lei la sfarsitul primului trimestru din 2013, in crestere cu 6,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

"Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele trei luni ale anului este mai mare cu 2,3% fata de cel din ianuarie-martie 2012, situandu-se la nivelul de 136,3 milioane lei.

Portofoliul de asigurari incheiate de ING in primul trimestru din 2013 a fost cu peste 5% mai mare fata de cel realizat in aceeasi perioada din 2012, circa 70% din totalul politelor subscrise in 2013 fiind de tip traditional. Astfel, inceputul anului a majorat ponderea contractelor traditionale la 47% din portofoliul total in vigoare, fata de 45% cat era in aceeasi perioada a anului trecut", se arata in document.

Acesta mai spune ca in primele trei luni din 2013 ING Asigurari de Viata a platit clientilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate de 28,94 milioane lei, cu 31,8% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#profit ING Asigurati Viata, #rezultate financiare ING asigurari, #prime subscrise ING Viata, #piata asigurari viata Romania, #portofoliu ING Asigurari , #Profit