ING Group: Profit in scadere cu 22%

Miercuri, 08 August 2012, ora 11:06
1385 citiri
ING Group: Profit in scadere cu 22%

Grupul ING, cea mai mare institutie financiara olandeza, a anuntat un profit in scadere cu 22% in al doilea trimestru al anului, dupa ce a vandut in pierdere o serie de active in Spania si dupa ce rata creditelor neperformante a crescut.

Profitul companiei a scazut la 1,17 miliarde de euro, de la 1,51 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului precedent. Rezultatele au fost sub asteptarile analistilor, care estimau un venit net de 1,26 miliarde de euro, scrie Bloomberg.

Grupul ING incearca sa isi sporeasca veniturile pentru a respecta noile reglementari Basel III pana in 2013, in timp ce trebuie sa returneze si banii guvernului, dupa ce a primit, in 2008, un ajutor de 10 miliarde de euro din partea acestuia.

Institutia financiara intentioneaza sa reduca si cantitatea investitiilor de risc, pe masura ce pietele europene fluctueaza puternic din cauza crizei datoriilor.

"Pe masura ce criza din zona euro s-a adancit, ne-am sporit eforturile de a scade numarul investitiilor de risc in portofoliul nostru si am redus expunerea pe Spania", a declarat Jan Hommen, CEO al ING.

ING vrea sa iasa din Asia, pentru 6 miliarde de euro

Erste Group: Profit net in scadere cu 12,9% in primul semestru din 2012

BRD este in cadere libera: Profit de sapte ori mai mic in primul semestru din 2012

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit ing, #venit net ING, #rezultate financiare ING , #Profit