ING a gasit investitori pentru divizia de asigurari. Urmeaza cea mai mare listare a anului

Joi, 01 Mai 2014, ora 13:17
2473 citiri
ING a gasit investitori pentru divizia de asigurari. Urmeaza cea mai mare listare a anului

Un consortiu format din RRJ Capital si Temasek Holdings au cazut de acord sa investeasca 1,28 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari) in operatiunile de asigurari ale ING Group inaintea listarii acestei divizii, a anuntat, miercuri, grupul olandez de servicii financiare, care este prezent si pe piata din Romania, transmite Bloomberg.

Comisia Europeana a cerut ING sa-si vanda divizia de asigurari in schimbul aprobarii sprijinului guvernamental de care a beneficiat in timpul crizei financiare din 2008.

ING se pregateste sa listeze aceasta divizie, denumita NN Group, la finele acestui an, aceasta urmand sa fie una dintre cele mai mari listari ce vor fi derulate in Europa in 2014.

ING va primi 750 milioane de euro de la fondul RRJ Capital

ING va primi 750 milioane de euro in numerar de la fondul asiatic de private equity RRJ Capital Ltd. la care se vor adauga 425 milioane de euro de la compania de investitii a statului Singapore, Temasek Holdings Pte, precum si 100 milioane de euro de la SeaTown, o divizie a Temasek. In schimbul acestor bani, consortiul de investitori asiatici va primi actiuni NN Group si actiuni ING Group care pot fi schimbate in actiuni NN Group.

'Faptul ca inainte de IPO vin bani de la investitori de renume este un element pozitiv', a declarat analistul ABN Amro Group NV, JanWillem Knoll. Aceasta investitie 'reduce riscul executarii tranzactiei', a adaugat analistul.

NN Group are operatiuni de asigurari si in Romania

Cu sediul la Haga, NN Group are operatiuni de asigurari in Olanda, Polonia, Turcia, Cehia, Slovacia, Romania, Ungaria, Bulgaria, Belgia, Spania, Grecia si Luxemburg, precum si operatiuni de asigurari de viata in Japonia. De asemenea, divizia include operatiunile de management de active a ING.

Analistii intervievati de Bloomberg apreciaza ca valoarea acestei divizii se ridica la 6,5 miliarde de euro.

ING Bank activeaza din 1994 pe piata romaneasca si detine o retea de 220 unitati bancare. ING Bank Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care are peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari.

#ing asigurari, #investitii asigurari , #Investitii