O nouă putere europeană este în picaj după Germania. ”Industria prelucrătoare rămâne împotmolită într-o criză profundă”

Luni, 04 Noiembrie 2024, ora 18:30
6550 citiri
O nouă putere europeană este în picaj după Germania. ”Industria prelucrătoare rămâne împotmolită într-o criză profundă”
Un indice urmărit îndeaproape arată că industria Franței este în continuă scădere. FOTO: Pexels

Sectorul prelucrător al Franței rămâne în declin în octombrie, după ce producția a scăzut în cel mai rapid ritm din ultimele nouă luni. Industria a fost trasă în jos de numărul scăzut de comenzi noi, în special de la clienții internaționali, conform unui sondaj publicat luni, 4 noiembrie.

Indicele HCOB al directorilor de achiziții din industria prelucrătoare, realizat de agenția americană S&P Global Inc, a scăzut la 44,5 în octombrie, de la 44,6 în luna precedentă, transmite Reuters. O valoare sub 50,0 indică o contracție a activității economice.

„Sectorul industrial francez rămâne împotmolit într-o criză profundă. Perspectiva rămâne sumbră, fără niciun semn de tendință crescătoare la orizont”, a comentat Dr. Tariq Kamal Chaudhry, un economist al Hamburg Commercial Bank AG.

Un sub-indice al producției industriale a căzut la 43,1, în scădere de la 44,0 în luna precedentă și cea mai mică valoare din ianuarie, când era la 41,0, mai scrie sursa citată.

Tendința descendentă a fost exacerbată de o cădere abruptă în comenzile de export, care au scăzut într-un ritm care se apropie de recordurile măsurate, în contextul tensiunilor geopolitice și a încetinirii economiei globale. Cererea domestică a scăzut la rândul său, din moment ce consumatorii cheltuiesc mai atent, iar sectorul construcțiilor se chinuie să scoată capul la suprafață, conform directorilor chestionați.

...citeste mai departe despre "O nouă putere europeană este în picaj după Germania. ”Industria prelucrătoare rămâne împotmolită într-o criză profundă”" pe Ziare.com

România are o Strategie pentru Industria de Apărare, prima în 35 de ani. Statul vrea să repornească industria militară, ca să facem față amenințărilor
România are o Strategie pentru Industria de Apărare, prima în 35 de ani. Statul vrea să repornească industria militară, ca să facem față amenințărilor
Prima Strategie Națională pentru Industria de Apărare a României, elaborată de Ministerul Economiei, indică 14 priorități ale acestui domeniu economic, pe primul loc fiind fabricarea de...
Producția industrială a României a scăzut. Cel mai mare declin a fost în energie
Producția industrială a României a scăzut. Cel mai mare declin a fost în energie
Producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 1,8% în primele zece luni din acest an, pe fondul declinului înregistrat de cele trei sectoare industriale, potrivit datelor publicate vineri,...
#industrie, #productie industriala, #scadere activitati industrie, #Franta , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9732 RON

0.0024

1 USD = 4.7413 RON

0.0081
  1. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”
  2. La români se scumpește, la americani se ieftinește. La ce preț derizoriu a ajuns benzina în SUA
  3. Putin, lovit în serie. Două fenomene se răspândesc în țară brusc: Vine mama tuturor relelor în Rusia
  4. Elitele Rusiei îi trag semnalul de alarmă lui Putin: Șocul se întinde în țară, președintele nu mai poate nimic
  5. O faimoasă stațiune din România va fi revitalizată cu fonduri europene. Cât costă proiectul și ce include
  6. Argentina nu mai are deficit bugetar pentru prima dată după 123 de ani. Terapia de șoc a președintelui Javier Milei inspiră un lider USR. "Sper să avem și noi așa guvern"
  7. Minciuna grosolană devenită virală, despre băncile americane care au pariat pe prăbușirea economică a României. E promovată de un "instructor de bărbăție"
  8. Decizie vitală pentru țara noastră, la Bruxelles. "România a fost în centrul discuțiilor. S-au luat decizii importante pentru viitorul economic al Uniunii Europene"
  9. România, țara marilor firme. Cum domină giganții privați piața autohtonă
  10. Măsurile de austeritate pe care le-ar putea lua viitorul guvern, din 2025. FMI-ul „bântuie" România: „Avem cel mai mare deficit bugetar din istorie"