O putere mondială schimbă tactica cu Putin: De frica SUA îi închide ușa Rusiei și trimite milioanele altcuiva

Sambata, 02 Martie 2024, ora 01:19
0 citiri
O putere mondială schimbă tactica cu Putin: De frica SUA îi închide ușa Rusiei și trimite milioanele altcuiva
O mare putere începe să-i închidă ușa Rusiei, în privința afacerilor FOTO: GetYourGuide

Războiul Rusiei din Ucraina declanșat în februarie 2022 a dus la impunerea de pachete de sancțiuni din partea țărilor occidentale împotriva Moscovei. Acum o putere mondială își schimbă tactica față de Putin și reduce importurile de petrol rusești și le crește pe cele din Arabia Saudită, de teama sancțiunilor Statelor Unite.

India caută petrol în altă parte, iar sancțiunile SUA lovesc mai adânc Rusia. Conform firmei de analiză Kpler importurile de petrol din Arabia Saudită ale Indiei au crescut cu 22% în luna ianuarie 2024, potrivit Bloomberg.

Înăsprirea sancțiunilor americane afectează comerțul cu petrol al Indiei cu Rusia, forțând procesatorii de țiței să ia în considerare alți furnizori, potrivit directorilor rafinăriilor familiarizați cu chestiunea.

”Putin nu vrea un război cu NATO”: Motivul neștiut dezvăluit de un amiral britanic

Rusia este încă furnizorul dominant al Indiei, dar există semne că rafinăriile cumpără mai mult din alte părți. Importurile totale din Arabia Saudită sunt cu 22% mai mari în această lună decât în ianuarie, cea mai mare rafinărie privată – Reliance Industries Ltd. – având cel mai mare volum din mai 2020, potrivit Kpler.

Rafinăriile din India sunt dornice să ia mai mult petrol rusesc, dar ar trebui să existe aprobarea SUA pentru ca achiziția să se intensifice din nou, au spus directorii, cerând să nu fie identificați, deoarece informațiile sunt private.

Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania

Petrolul rusesc este acum cu doar 2-4 dolari pe baril mai ieftin decât alte livrări și este puțin probabil ca reducerile de două cifre să revină din cauza concurenței pentru barili din China, au spus directorii.

Reducerea a explodat la peste 30 de dolari după război. Importurile Indiei de petrol rusesc au crescut după război, deoarece rafinăriile au profitat de barilii mai ieftini pe care alți cumpărători i-au evitat.

Putin reacționează în forță după mișcarea NATO: Mutare militară neașteptată la Moscova

La apogeul său de anul trecut, țițeiul contractat cu organizația OPEC+ (în care este și Rusia) a reprezentat aproape jumătate din achizițiile Indiei, dar noile sancțiuni ale Statelor Unite au blocat recent unele mărfuri.

Moscova solicită, de asemenea, plăți în yuani, din cauza controlului sporit de către unele bănci cu privire la utilizarea dirhamilor (moneda din Emiratele Arabe Unite) pentru a reglementa comerțul în ultimele câteva luni, a declarat un director executiv al rafinăriei și un oficial guvernamental din India.

...citeste mai departe despre "O putere mondială schimbă tactica cu Putin: De frica SUA îi închide ușa Rusiei și trimite milioanele altcuiva" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât investește România în apărare. Răspunsurile la presiunea înarmării, împărțite în UE
Cât investește România în apărare. Răspunsurile la presiunea înarmării, împărțite în UE
În 2023, România a cheltuit pentru apărare 1,6% din PIB, sub pragul NATO de 2% și sub media membrilor alianței, de 1,73%, cu un total de 5,6 miliarde de dolari. Această sumă plasează țara...
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
#India Rusia, #India petrol, #importuri Rusia, #petrol Rusia, #exporturi Rusia, #exporturi Rusia sanctiuni, #sanctiuni SUA Rusia , #Stiri Companii