Ce trebuie sa stie romanii care-si aleg vacante all-inclusive in Bulgaria

Vineri, 14 August 2020, ora 10:49
4277 citiri
Ce trebuie sa stie romanii care-si aleg vacante all-inclusive in Bulgaria
Sursa: Pixabay

In contextul actual al pandemiei noului coronavirus, cand siguranta a ajuns sa constituie factorul determinant adeseori in alegerea vacantei, majoritatea familiilor tind sa opteze pentru hotelurile all-inclusive. Astfel, turistii aleg resorturile cu multe piscine si cred ca riscul de a se infecta pe plajele administrate de hotelieri este scazut.

Cei care au mers in Bulgaria de pilda, au putut sa constate ca masurile sunt mai restrictive decat la noi. Manusile de unica folosinta trebuie purtate si de turisti atunci cand merg la masa, potrivit Stirilor ProTv.

Regulile se respecta in hotelurile bulgaresti

Tot personalul poarta masca sau viziera si manusi. In unele resorturi, cum este si acesta, pana si turistii au obligatia sa foloseasca manusi de unica folosinta atunci cand merg la bufetul suedez sa isi ia mancare. Toate tacamurile vin sigilate si nu mai stau la gramada, ca in anii anteriori. Iata ce ne spune managerul unui hotel.

"Avem masuri stricte in hotel, pentru a-i feri pe oaspetii nostri de coronavirus", a declarat managerul unui hotel din tara vecina.

In Bulgaria, masca trebuie purtata la interior doar in locurile agomerate. La micul dejun si la cina, zona bufetului suedez poate deveni un astfel de loc aglomerat. Turistii romani sunt mai prudenti si isi acopera fetele, in timp ce bulgarii par mai relaxati in aceasta privinta.

Hotelierii de aici sustin ca in acest an, mai mult ca in anii anteriori, turistii romani si straini au optat mai degraba pentru pachetele all inclusive si ultra all inclusive. O explicatie ar fi ca nu doresc sa mai iasa din perimetrul hotelului. Si aici au de unde alege - au restaurante a la carte, sali de mese, beach bar-uri, poolbar-uri si toate ofera si mancare. Iar cand esti la all inclusive, poti merge in oricare dintre ele si poti sa pastrezi distanta.

Cu atat mai mult cu cat hotelierii bulgari primesc turisti in functie de spatiul pe care il pot oferi pentru luat masa, dupa principiul distantarii meselor. Intr-un hotel, de exemplu, gradul de ocupare este de numai 60%. Si cum cererea a fost mare, reprezentantii unitatii s-au vazut nevoiti sa inaugureze vara aceasta si spatii de luat masa, pe care doreau sa le deschida abia anul viitor.

Manager de hotel: "Vom deschide repede si acest restaurant nou, ziua va fi snack-bar si seara restaurant a la carte."

Hotelul are un beach bar si doua restaurante a la carte, o sala de mese unde se serveste micul dejun, iar acolo in spate se mai construieste un re ...citeste mai departe despre "Ce trebuie sa stie romanii care-si aleg vacante all-inclusive in Bulgaria" pe Ziare.com

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#Bulgaria, #concedii, #all inclusive, #restrictii, #reguli sanitare, #turisti, #romani, #litoral , #Stiri Administratie