Tot mai multe banci americane interzic achizitiile de bitcoin cu cardurile de credit

Duminica, 04 Februarie 2018, ora 11:54
1370 citiri
Tot mai multe banci americane interzic achizitiile de bitcoin cu cardurile de credit
Foto: CC0 Creative Commons

JPMorgan, Bank of America si Citigroup interzic achizitiile de bitcoin si alte monede virtuale cu cardurile lor de credit.

JPMorgan a pus in vigoare masura sambata, pentru ca, potrivit purtatorului de cuvant al acesteia, Jane Rogers, banca nu vrea sa suporte riscurile asociate cu tranzactiile respective.

Bank of America a inceput de vineri sa refuze tranzactile cu cardurile bancii pe platformele de tranzactionare a monedelor virtuale. Masura se aplica tuturor cardurilor de credit personale si de afaceri ale clientilor, dar nu si cardurilor de debit, a explicat purtatorul de cuvant al bancii, Betty Riess.

Vineri seara, si Citigroup a anuntat ca va opri toate achizitiile de monede virtuale efectuate cu cardurile de credit ale bancii.

"Vom continua sa ne revizuit politica in functie de evolutia pietei", a spus purtatorul de cuvant al Citigroup, Jennifer Bombardier.

Achizitiile de monede virtuale pot crea mari probleme bancilor, daca clientii fac plasamente nerentabile si nu mai pot sa isi plateasca datoriile. Exista si riscul ca hotii sa foloseasca carduri furate sau bazate pe identitati furate pentru a cumpara monede virtuale.

In plus, autoritatile de reglementare cer bancilor sa monitorizeze tranzactiile clientilor pentru a preveni spalarea de bani, ceea ce nu este usor daca dolarii sunt convertiti in monede virtuale.

Bitcoin a pierdut jumatate din valoare, incepand din 18 decembrie, coborand vineri sub nivelul de 8.000 de dolari, pentru prima oara din luna noiembrie. Declinul are loc pe fondul cresterii probabilitatii ca autoritati de reglementare din intreaga lume sa restrictioneze tranzactiile cu monede virtuale, al temerilor legate de manipulare a preturilor si al interdictiei impuse de Facebook publicitatii pentru monede virtuale si pentru ofertele initiale pentru acestea.

Interzicerea de catre banci a achizitiilor de monede virtuale cu cardurile lor poate accentua presiunile, fiind mai dificil pentru cei interesati de aceste plasamente sa faca investitii.

Citeste mai departe despre "Tot mai multe banci americane interzic achizitiile de bitcoin cu cardurile de credit" pe Ziare.com.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#bitcoin sua, #banci americane bitcoin , #Stiri Finantare