Cel mai are producator de mezeluri din Romania a fost cumparat de mexicani

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 15:41
16849 citiri
Cel mai are producator de mezeluri din Romania a fost cumparat de mexicani
Foto: Talal El Solh, CEO Caroli Foods Group

Caroli Foods Group, lider de piata in Romania in industria produselor din carne ambalate, este acum o componenta a Sigma Alimentos ("Sigma"), dupa ce compania mexicana a cumparat 51% din actiunile Caroli, adaugandu-le la pachetul de 49% pe care il detinea deja prin Campofrio Food Group.

Aceasta tranzactie defineste cea mai importanta etapa din cei 23 de ani de dezvoltare continua a companiei Caroli.

Infiintata la Bucuresti in 1994, aceasta s-a extins pe numeroase segmente de piata, construindu-si un portofoliu cuprinzator de marci de succes precum Caroli, Campofrio, Sissi, Maestro si Primo.

Grupul Caroli a evoluat de la o companie de familie la unul dintre cei mai mari angajatori ai industriei, cu peste 1.200 de angajati, o fabrica in Pitesti si o retea puternica de distributie si vanzari nete de peste 100 milioane EUR in 2016 si un venit net de 88 milioane de euro.

De-a lungul anilor, Caroli Foods si-a consolidat pozitia de lider in Romania pe segmentul sau, atingand o cota de piata valorica de 17% (conform raportului Nielsen pe ianuarie-iulie 2017).

Tranzactia curenta nu implica schimbari majore in ceea ce priveste managementul, Khaled El Solh ramanand in continuare CEO al Caroli Foods Group, alaturi de echipa sa de conducere.

"Consideram ca aceasta achizitie reprezinta o dovada suplimentara a valorii si o confirmare a rezultatelor grupului Caroli Foods si ale brandurilor noastre pe care le-am construit impreuna cu partenerii nostri de mai bine de un sfert de secol", declara El Solh.

"Acesta este, de asemenea, un pas important in dezvoltarea Caroli Foods; experienta Sigma in ceea ce priveste operatiunile globale si gama extinsa de produse constituie atuuri concrete in demersurile noastre de a ne dezvolta brandurile pastrand, in acelasi timp, valorile fundamentale care fac Caroli Foods Group extraordinar", a adaugat el.

Talal El Solh, unul dintre actionarii principali ai Caroli Foods si Supervisory Board Chairman, a adaugat: "Cu ajutorul know-how-ul grupului Sigma in ceea ce priveste categoriile de produse si extinderea in alte zone geografice, am identificat, impreuna, oportunitati de crestere a business-ului Caroli in categorii si piete noi".

Asocierea din 2010 dintre Caroli Foods Group si Campofrio a fost momentul in care compania romaneasca a beneficiat de sprijinul si expertiza internationala a Grupului Campofrio, in schimbul a 49% din actiunile sale. In 2014, prin expansiunea companiei Sigma in Europa si achizitionarea companiei Campofrio, Sigma a devenit, de asemenea, un actionar minoritar in compania romaneasca.

Sigma este unul dintre principalii jucatori la nivel mondial in industria alimentara refrigerata, cu 69 de unitati de productie in 18 tari, peste 44.000 de angajati si venituri de 5,7 miliarde USD.

Portofoliul sau de produse raspunde nevoilor consumatorior din categorii variate cum sunt: produse din carne semi-preparata, branzeturi, iaurturi si alte alimente refrigerate si congelate.

Cu privire la aceasta tranzactie, Mario Paez, CEO al Sigma, a declarat: "Aceasta achizitie ne permite sa ne ducem mai departe strategia de dezvoltare in regiunea extrem de atractiva a Europei de Est".

Intre timp, Ricardo Doehner, CEO Sigma Europe / Campofrio, a adaugat: "Suntem hotarati sa ducem mai departe valorile si expertiza Sigma si Caroli pentru a continua sa oferim produse cu valoare adaugata consumatorilor romani".

Compania Campofrio Food Group (acum complet detinuta de Sigma) detine 25 de fabrici pe tot continentul, cu aproape 7.000 de angajati, iar cota europeana a veniturilor sale este de peste 1,9 miliarde de Euro.

Despre Caroli Group

Caroli este cea mai populara marca din portofoliul Caroli Foods Group (CFG), liderul pietei de mezeluri din Romania si unul dintre cei mai de succes procesatori de carne din Europa de Sud-Est.

Caroli Foods Group este lider pe piata din Romania, atat in valoare, cat si in volum. Compania a luat nastere in Romania in 1994 si, in cele peste doua decenii de activitate, a oferit produse de calitate pentru toate tipurile de consumatori.

In prezent, portofoliul comun al Caroli Foods Group include 5 marci: Caroli, Campofrio, Sissi, Maestro si Primo, cu peste 200 de produse pentru toate gusturile.

Despre Sigma

Sigma este o companie multinationala, lider in industria alimentara refrigerata, specializata pe productia, comercializarea si distributia de produse alimentare de calitate, inclusiv carne preparata si conservata, branza, iaurt si alte alimente refrigerate si congelate.

Sigma are un portofoliu diversificat de marci de top, 69 de fabrici si opereaza in 18 tari din cele patru regiuni cheie: Mexic, Europa, Statele Unite si America Latina.

Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Domeniul construcțiilor și al renovărilor este în continuă schimbare și mereu apar inovații, atât în ceea ce privește materialele, cât și tehnicile. Atunci când construiești sau...
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
Ușile de garaj reprezintă o îmbinare între calitate și design. Pentru a te asigura că aceste caracteristici sunt bifate, Alexiana Group, cu o experiență de aproape trei decenii, îți...
#Caroli cumparat Sigma , #Afaceri in Romania