George Maior va fi audiat luni de Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 19:49
901 citiri

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, este asteptat, luni dimineata, la Parlament, pentru a fi audiat, in calitate de fost director al SRI, de catre Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009.

Initial, Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 i-a transmis lui Maior o invitatie pentru a se prezenta la audieri in data de 6 iunie, dar la acel moment nu se cunostea inca despre vizita pe care presedintele Klaus Iohannis urma sa o intreprinda in SUA.

Maior a transmis presedintelui Comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, o scrisoare in care l-a informat ca va reveni in tara si se va putea prezenta la audieri in data de 12 iunie.

Astfel, luni dimineata, la Comisie sunt asteptati, conform programului, George Maior, director SRI in 2009, si Virgil Voineag, presedintele INS la data alegerilor.

Pentru marti, Comisia a stabilit sa ii audieze pe Robert Cazanciuc, Gheorghe Netoiu, Catalin Voicu si Dumitru Iliescu.

Tot pentru saptamana viitoare, Comisia a retransmis o invitatie lui Emil Boc, pentru miercuri, acesta neonorand prima invitatie din cauza unei deplasari in China.

Comisia a transmis, pentru miercuri, o invitatie la audieri si procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi, care insa a respins invitatia precizand ca procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitatea de martori in fata comisiilor parlamentare.

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 a fost infiintata la solicitarea PSD si ALDE pentru clarificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009, dar si de rezultatul scrutinului prezidential, dupa dezvaluirile facute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor si persoane aflate in anturajul lui Traian Basescu.

Solicitarea a venit in contextul in care jurnalistul Dan Andronic a publicat un articol in evz.ro in care sustinea ca in seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2009 a mers la locuinta lui Gabriel Oprea, in calitate de consultant politic, unde se aflau, printre altii, George Maior, sef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, si Laura Codruta Kovesi, la momentul acela procuror general al Romaniei.

Dan Andronic scria ca Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi erau preocupati, in seara alegerilor, de victoria lui Traian Basescu. ...citeste mai departe despre "George Maior va fi audiat luni de Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Maior comisie ancheta alegeri, #Maior comisie ancheta 2009, #comisie ancheta alegeri 2009 , #Stiri Guvern