Bancile americane ar putea inregistra o crestere a profitului cu 57% in 2012

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 19:03
1433 citiri
Bancile americane ar putea inregistra o crestere a profitului cu 57% in 2012

Primele sase mari banci americane, intre care JP Morgan, Bank of America si Goldman Sachs, vor inregistra in acest an o crestere medie a profiturilor de 57%, potrivit analistilor, care nu s-au lasat descurajati de faptul ca anul trecut nu au reusit sa anticipeze declinul profitabilitatii.

In urma cu un an, analistii se asteptau la o crestere de 32% a profiturilor pe actiune, care au scazut in schimb cu 18%, in conditiile in care redresarea economica anticipata nu a avut loc.

Cresterea profiturilor va fi alimentata de imbunatatirea rezultatelor din operatiunile de trading, mai multe tranzactii de investment banking, masurile de reducere a costurilor si costurile mai mici de creditare, potrivit estimarilor a 184 de analisti, transmite Bloomberg. Cele mai mari cresteri ale profiturilor vor fi inregistrate de Morgan Stanley si Goldman Sachs, care depind cel mai mult de veniturile din trading si investment banking.

Rezultatele din operatiunile de trading ale bancilor au fost decimate anul trecut de agravarea crizei datoriilor suverane din Europa, de tulburarile sociale din Orientul Mijlociu si Africa care au dus la schimbarea regimurilor, precum si de cutremurul din Japonia, care a afectat sectorul energiei nucleare.

Statele Unite au inregistrat anul trecut o crestere economica de 1,8%, potrivit analistilor, sub ritmul de 3,1% anticipat acum un an.

"Toata lumea a fost prea optimista in privinta economiei. Bancile au nevoie de cresterea PIB pentru a extinde activitatile de creditare. Toti am crezut ca va avea loc o crestere a creditarii, dar situatia din Europa nu a ajutat", a declarat Paul Miller, fost oficial al Rezervei Federale din Philadelphia, in prezent analist la FBR Capital Markets din Arlington, Virginia.

Actiunile bancilor au scazut anul trecut odata cu profiturile si au avut cele mai slabe performante in randul titlurilor companiilor provenite din 10 sectoare economice incluse in indicele Standard & Poor's 500.

Titlurile din sectorul financiar au scazut in medie cu 18,4%, in frunte cu actiunile Bank of America, care s-au depreciat cu 58%.

Actiunile Goldman Sachs au coborat cu 46%, Citigroup si Morgan Stanley cu 44%, JP Morgan cu 22%, iar Wells Fargo cu 11%.

Indicele Standard&Poor's 500 a stagnat anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit banci americane, #banci americane cifra de afaceri, #rezultate financiare banci americane , #Banci internationale