ArcelorMittal Galati ar putea deschide o noua schema de plecari voluntare

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 11:40
2298 citiri
ArcelorMittal Galati ar putea deschide o noua schema de plecari voluntare

Compania siderurgica ArcelorMittal Galati a anuntat sindicatele, in timpul negocierilor salariale derulate in aceasta perioada, ca este posibil sa deschida o noua schema de plecari voluntare din combinat, transmite corespondentul NewsIn.

In timpul celei de-a doua runde de negocieri pentru Contractul Colectiv de Munca pentru anul 2011 au fost discutate si aspecte legate de situatia pietei, precum si decizia luata in urma cu doua luni de a se opri temporar un furnal.

Reprezentantii managementului au explicat ca, pe langa continuarea investitiilor (in special cea de la Furnalul 5), este necesara imbunatatirea productivitatii si flexibilitatii fortei de munca.

"Am mentionat posibilitatea lansarii unei scheme de plecari voluntare ale carei conditii vor fi prezentate partenerilor sociali in luna ianuarie 2011", a declarat, miercuri, Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal.

Cea mai recenta schema de plecari voluntare, deschisa in decembrie 2008, s-a inchis un an mai tarziu, in decembrie 2009, perioada in care peste 4.500 de siderurgisti au parasit platforma siderurgica galateana in schimbul platillor compensatorii oferite de companie. In prezent, putin peste 9.000 de oameni mai lucreaza in combinatul din Galati.

Admnistratia ArcelorMittal Galati si sindicatele din unitate negociaza, de la inceputul acestei luni, contractul colectiv de munca al unitatii aplicabil in 2011. Liderii sindicali au cerut majorarea cu 20% a salariilor din combinat, in timp ce patronatul le-a raspuns ca nu poate oferi decat 5%, pe fondul comenzilor slabe.

#arcelor, #mittal, #galati, #plecari, #voluntare , #stiri Arcelormittal