InBev preia Anheuser pentru 49,91 miliarde de dolari

Luni, 14 Iulie 2008, ora 09:25
1573 citiri
InBev preia Anheuser pentru 49,91 miliarde de dolari

Anheuser-Busch Cos Inc a acceptat oferta de preluare, in valoare de 49,91 miliarde de dolari, facuta de rivala InBev NV, in cadrul unei intelegeri ce va crea cel mai mare producator de bere din lume, scrie Wall Street Journal (WSJ), citat de Reuters.Producatorul belgian de bere InBev vrea sa plateasca 70 de dolari/actiune pentru Anheuser, cel mai mare producator american de bere, arata WSJ.


Astfel, InBev a marit oferta initiala, care era de 65 de dolari/actiune. Reprezentantii companiei Anheuser-Busch se aratasera nemultumiti de oferta initiala de preluare, de 46,3 miliarde de dolari, primita din partea InBev, precum si de incercarile acesteia de a inlocui consiliul director al producatorului american.


Presa a aratat anterior ca un acord ar putea fi semnat in decursul acestei saptamani, in conditiile in care InBev a crescut valoarea ofertei sale de la 65 de dolari/actiune, la 70 dolari/ actiune.


New York Times arata, vineri, ca desi rezultatul negocierilor ramane incert, principalii actionari ai Anheuser, printre care si miliardarul american Warren Buffet, par dispusi sa sustina preluarea de catre compania InBev.


InBev este prezenta in Romania si detine pozitia a treia in industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul anului 2007, conform datelor de retail audit MEMRB Romania.


InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.