Anheuser-Busch InBev vrea sa concedize 800 de angajati din Europa de Vest

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 14:29
1297 citiri
Anheuser-Busch InBev vrea sa concedize 800 de angajati din Europa de Vest

Liderul pietei mondiale a berii, Anheuser-Busch InBev, intentioneaza sa concedieze 10% din angajatii din Europa Occidentala, respectiv 800 din cei aproape 8.000 de salariati, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al grupului, Karen Couck, citat de AFP si preluat de NewsIn. 

"Ca urmare a tendintei generale de declin a pietei berii in aceasta parte a lumii, avem in vedere, mai ales in Belgia, Germania, Marea Britanie, Olanda si Luxemburg reducerea personalului cu 10%, dintr-un total de 8.000", a spus Couck.

Ea a adaugat ca in prezent nu sunt decat intentii comunicate reprezentantilor personalului din tarile afectate, discutiile fiind inca in faza de informare si comunicare.

Anheuser-Busch InBev a mai anuntat ca ia in calcul reducerea personalului cu 263 angajati in Belgia, din totalul de 2.700.

De asemenea, grupul vrea sa inchida singura fabrica din Luxemburg, cea care produce berea Diekirch, iar tehnologiile de productie vor fi transferate in Belgia.

Alte tari in care AB InBev este prezenta vor fi afectate marginal, precum Franta, cu 19 locuri de munca suprimate.

Spania si Italia ar urma sa nu fie afectate, a mai spus purtatorul de cuvant.

InBev este prezenta si in Romania, unde detinea pozitia a treia in industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul anului 2007, conform datelor MEMRB Romania.

InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#concedieri, # angajati, # europa, # de, # vest , #stiri Inbev Romania