Vezi cum vor fi evaluati angajatii Ministerului Economiei

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 23:59
1928 citiri
Vezi cum vor fi evaluati angajatii Ministerului Economiei

Guvernul a emis un ordin privind aprobarea criteriilor de evaluare a performantelor profesionale pentru personalul angajat cu contract individual de munca din cadrul aparatului propriu al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial, informeaza Newsin. 

Criteriile de evaluare nu se aplica si acelora care ocupa functii de demnitate publica, secretarului general, secretarilor generali adjuncti si nici salariatilor pe baza de contract de prestari servicii.

Aceste criterii generale de evaluare a performantelor profesionale ale salariatilor Ministerului Economiei sunt: cunostintele si experienta, complexitatea si diversitatea activitatilor, impactul deciziilor, contactele si comunicarea, dar si conditiile de munca.

"Procedura evaluarii se realizeaza in urmatoarele etape: completarea fisei de evaluare de catre evaluator, interviul si contrasemnarea fisei de evaluare", se arata in anunt.

Evaluatorul va fi o persoana din cadrul institutiei, cu atributii de conducere a compartimentului in cadrul caruia isi desfasoara activitatea angajatul evaluat sau, dupa caz, o persoana care coordoneaza activitatea acelui salariat.

"Evaluarea performantelor profesionale individuale se realizeaza prin exprimarea si dimensionarea corecta a obiectivelor, determinarea directiilor si modalitatilor de perfectionare profesionala a salariatilor si de crestere a performantelor lor, stabilirea abaterilor fata de obiectivele adoptate si efectuarea corectiilor, dar si micsorarea riscurilor provocate de mentinerea sau promovarea unor persoane incompetente", potrivit anuntului.

Totodata, aceasta evaluare are ca scop aprecierea obiectiva a activitatii personalului, prin compararea gradului de indeplinire a obiectivelor cu rezultatele obtinute efectiv. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#evaluare angajati, #evaluare ministerul economiei, #guvern, #ministerul economiei , #stiri Impact