Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UNPR: Piata constructiilor va scadea in 2009 cu pana la 15%

UNPR: Piata constructiilor va scadea in 2009 cu pana la 15%

Piata autohtona a constructiilor va scadea in 2009 cu pana la 15% pe fondul crizei economice mondiale, releva o analiza a membrilor Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR). Potrivit acesteia, anul viitor proiectele imobiliare vor cunoaste cea mai accentuata scadere, UNPR apreciand o scadere a tranzactiilor imobiliare cu pana la 30 la suta.


Potrivit presedintelui Uniunii, Petre Milut, scaderea pietei constructiilor va avea, pe langa efectele economice, un impact negativ si asupra componentei sociale. " Scaderea volumului de proiecte imobiliare si de constructii precum si intoarcerea in tara a peste 500.000 de muncitori ar putea genera o crestere a ratei somajului cu pana la 10%.


Aceeasi analiza a UNPR arata ca preturile materialelor de constructii au crescut in ultimii doi ani, in functie de segmente, cu valori de pana la 75%, majorare valabila in cazul otelului, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Petre Milut.


Astfel, potrivit analizei efectuate de membrii patronatului, pretul cimentului a crescut in 2008 cu aproximativ 20% fata de anul trecut si cu 45% raportat la 2006. UNPR releva ca si preturile produselor din aluminiu au inregistrat in perioada 2006 - 2008 cresteri de 16 procente.


In opinia reprezentantului Uniunii, cresterea preturilor pentru materiile prime, alaturi de dublarea salariilor in constructii in perioada mentionata au fost principalii factori care au influentat costul final al materialelor de constructii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2166 ori