Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UNPR considera ca ridicarea preturilor trebuie sa fie insotita de programe de ajutorare

UNPR considera ca ridicarea preturilor trebuie sa fie insotita de programe de ajutorare

UNPR considera ca Romania trebuie sa depuna toate eforturile pentru a se achita fata de obiectivele asumate prin programele de aderare la Uniunea Europeana. In ceea ce priveste programul de aliniere a pretului gazelor naturale la pretul acestora existent pe piata europeana pentru a elimina practicile anticoncurentiale. UNPR considera ca ridicarea preturilor trebuie sa fie insotita de programe de ajutorare a consumatorilor casnici cu venituri mici dar si a consumatorilor din industrie, pe seama carora se face aceasta crestere prin alocarea de bugete pentru incurajarea montarii de aparate consumatoare de gaze cu consumuri mici, de mare randament tehnic. Orice investitie cu finalitate in scaderea consumurilor duce la micsorarea importurilor, respectiv reducerea eforturilor valutare externe pe care Romania trebuie sa le faca.

UNPR saluta masurile luate de Guvernul Romaniei pentru diminuarea impactului social in randul consumatorilor casnici, mai ales ca UNPR a venit cu aceste propuneri inca de la inceputul perioadei de crestere a pretului gazelor la furnizor.

De asemenea, propunerea noastra de a se constitui un fond de coeziune sociala, alimentat din adaosul de majorare al pretului gazelor naturale, dar si din bugetele locale, prin care sa se finanteze masurile de izolare termica a locuintelor a fost preluata de Ministerul Economiei, lucru pe care nu putem decat sa-l salutam.

Atragem insa atentia ca asemenea initiative guvernamentale, indreptate catre cetatean, in folosul acestuia, trebuie sa se deruleze prin asociatiile patronale si profesionale, singurele care pot asigura un cadru institutional corect prin care sa mareasca sansele de reusita si totodata pentru simplificarea procedurilor birocratice si implicit micsorarea posibilitatilor unor eventuale fraude in derularea procesului.

Solicitam de asemenea ca la stabilirea procedurilor de aplicare a actelor normative in cauza, sa fim invitati de autoritatile guvernamentale pentru a prezenta propunerile noastre efective.

Niculae Havrilet,

Secretar general ANPROGAZ

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 915 ori