Un pas inainte spre stoparea investitiei de la Rosia Montana

Miercuri, 01 August 2007, ora 12:37
979 citiri

Departamentul juridic din cadrul Ministerului roman al Mediului a ajuns la concluzia ca trebuie oprit procesul de aprobare a investitiei de constructie a minei de la Rosia Montana.

Juristii au decis pe baza deciziei tribunalului de la Cluj, respectiv a legislatiei in vigoare, aducand la cunostinta ministrului opinia lor. Ministrul Attila Korodi a relatat cotidianului citat acest lucru si a precizat ca o decizie finala va fi luata la urmatoarea sedinta convocata pentru discutarea studiului de impact al investitiei miniere, sedinta care va avea loc in zilele urmatoare.

Tribunalul de la Cluj a luat decizia mentionata in urma solicitarii unei organizatii ecologice locale.

Proprietarul proiectului, Rosia Montana Gold Corporation, considera pe de alta parte ca procesul nu trebuie anulat din cauza deciziei judecatoresti si mentioneaza ca nicio lege nu il imputerniceste pe ministrul Attila Korodi cu dreptul de a stopa procesul.

Stephanie Roth, activista a Asociatiei Alburnus Maior, a declarat cotidianului ca ministrul este cel care poate decide, in spiritul legilor in vigoare, despre stoparea procesului de aprobare a investitiei.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)