UE dezminte zvonurile privind "criza asiguratorilor"

Joi, 17 Martie 2011, ora 14:01
1105 citiri
UE dezminte zvonurile privind "criza asiguratorilor"

Asiguratorii europeni nu se confrunta cu nicio amenintare majora din cauza impactului cutremurului si tsunami-ului din Japonia, a anuntat, joi, autoritatea pentru supravegherea sectorului de asigurari din Uniunea Europeana (UE), citata de Reuters, anunta Mediafax.

Dintr-o perspectiva europeana, impactul nu este sever, este sub control si nu va exista nicio problema pentru asiguratorii europeni sau pentru solventa sectorului.

Riscul este localizat, in cea mai mare parte, de companiile si guvernul japonez", a afirmat directorul general al Autoritatii Europene pentru Asigurari si Pensii Ocupationale, Carlos Montalvo, in fata unei comisii a Parlamentului European. 

Institutia a reactionat rapid dupa cutremurul de vineri pentru a evalua expunerea reasiguratorilor europeni la cutremur, tsunami si riscurile de incendiu, a adaugat el. 

Marile grupuri de reasigurare, ca Munich Re sau Hannover Re, au anuntat ca este mult prea devreme pentru a estima pagubele produse de cutremur. O parte a analistilor au afirmat ca asiguratorii ar avea de acoperit daune cauzate de cutremur de pana la 35 de miliarde de dolari, excluzand impactul tsunami-ului.

Autoritatile de reglementare au analizat si plasamentele companiilor in instrumente financiare japoneze, inclusiv emise de stat, care au inregistrat declinuri puternice dupa cutremur, a spus el.

Daunele auto din București, printre cele mai mari din Europa. ”Când ai o frecvență atât de mare, e normal să ai o primă de risc mai mare”
Daunele auto din București, printre cele mai mari din Europa. ”Când ai o frecvență atât de mare, e normal să ai o primă de risc mai mare”
Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și coordonator al Sectorului Asigurări-Reasigurări, Sorin Mititelu, a anunțat că Bucureștiul are una dintre cele mai mari...
#asigurari, #criza, #dezastru japonia, #ue , #stiri Impact

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  2. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  6. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  7. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"