UE acorda Romaniei 1 milion de euro pentru programe de mediu

Sambata, 24 Iulie 2010, ora 22:41
1448 citiri
UE acorda Romaniei 1 milion de euro pentru programe de mediu

Uniunea Europeana va acorda Apelor Romane si unei fundatii transilvanene un milion de euro dupa ce a aprobat doua proiecte ale acestor organisme referitoare la managementul integrat al apei si la protejarea unei zone verzi din zona Sighisoara - Tarnava Mare, potrivit site-ului oficial europa.eu, informeaza Mediafax.

Aceasta decizie nu este singulara, Comisia Europeana oferind in total 250 de milioane de euro pentru 210 astfel de proiecte, aprobate in cadrul programului amplu LIFE+ (Viata pe plus - n.r.), derulat in perioada 2007 - 2013.

Potrivit sursei citate, acest program este la a treia editie, iar din peste 600 de proiecte propuse de organisme publice sau private din 27 de state membre, doar 210 au fost admise pentru finantare, printre care si doua proiecte ale Romaniei.

Astfel, va fi finantat cu 700.000 de euro proiectul de mediu "Apa curata" inaintat de Compania Nationala Apele Romane - Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Proiectul isi propune sa dezvolte, la nivelul bazinelor hidrografice, un sistem de management integrat al apei pentru a identifica apele aflate sub amenintare si sa desemneze zonele vulnerabile, mai noteaza sursa citata care arata ca, astfel, se ofera autoritatilor un mijloc de dezvoltare eficienta a bazinelor hidrografice pentru politicile de gestionare a raului Barlad si pentru evaluarea impactului acestora.

Un alt proiect aprobat pentru finantare de catre UE este cel al fundatiei ADEPT din Transilvania, caz in care Uniunea Europeana va da 300.000 de euro pentru gasirea unor solutii de mediu si protejare a naturii.

Acest proiect isi propune protejarea unor zone verzi din zona Sighisoara - Tarnava Mare.

Astfel, fundatia ADEPT Transilvania va intocmi evaluari in teren privind conservarea unui habitat inverzit de 10.000 de hectare, iar in urma consultarilor cu agricultorii si cu alti factori va realiza planuri de actiune in acest sens pentru zonele vizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ue, #program, #mediu, #milioane, #euro , #stiri Impact