Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UBS, pierderi de peste 18 miliarde dolari in 2008

UBS, pierderi de peste 18 miliarde dolari in 2008

UBS AG, cea mai mare banca din Elvetia, a raportat miercuri pierderi de 20,9 miliarde franci elvetieni (18 miliarde dolari) pentru 2008, mai mari decat cele indicate initial, ca urmare a costurilor legate de investigatiile autoritatilor din SUA si deprecierilor de valori mobiliare, arata Bloomberg.


Impactul negativ asupra castigurilor nete a fost de 1,19 miliarde franci elvetieni, potrivit raportului anual al bancii cu sediul in Zurich.


UBS a acceptat, in 18 februarie, sa plateasca 780 milioane dolari si sa divulge numele a 300 de persoane care detin conturi secrete pentru a evita un proces in SUA, dupa ce banca a fost acuzata ca a ajutat americani bogati sa faca evaziune fiscala.


De asemenea, banca a inregistrat deprecieri de valori mobiliare care nu fusesera transferate inca in fondul bancii centrale elvetiene, ce face parte dintr-un pachet de ajutor guvernamental, dupa pierderile record inregistrate. Pierderile inregistrate de UBS in 2008 sunt cele mai mari inregistrate vreodata in Elvetia.


Banca a avut deprecieri de active si pierderi de peste 50 miliarde dolari de la inceputul crizei 'subprime', fiind fortata sa stranga capital de peste 32 miliarde dolari de la investitori, printre care si guvernul Elvetiei, si sa reduca cu 11.000 numarul angajatilor.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 990 ori
Citeste mai multe desprecapital deprecieri pierderi sua ubs