Trei sferturi dintre britanici accepta imigranti romani in anumite conditii

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 12:56
1501 citiri
Trei sferturi dintre britanici accepta imigranti romani in anumite conditii

Britanicii nu sunt rasisti fata de romani si bulgari, dar invinovatesc Guvernul pentru lipsa de informatii cu privire la impactul imigratiei asupra Marii Britanii, potrivit unui studiu.

In total 80% dintre persoanele care au participat la acest studiu, efectuat de think-tankul independent in domeniul imigratiei British Future, sustin masuri mai dure. Insa 77% afirma ca ar primi migranti din Romania si Bulgaria care muncesc din greu si platesc taxe, invata limba si se integreaza in comunitate, relateaza site-ul The Huffington Post UK.

De asemenea, 38% dintre persoanele intervievate cred ca numarul romanilor si bulgarilor care vor veni in Marea Britanie in 2014 va fi mai mare de 50.000 de persoane, 18% apreciind ca va fi cuprins intre 50.000 si 100.000, iar alti 13% estimand ca ar putea atinge o jumatate de milion. Guvernul roman a afirmat ca numarul imigrantilor nu va fi nici pe departe asa de mare.

Britanicii dau vina tot pe Guvern

Potrivit studiului, trei sferturi dintre cei chestionati sunt de parere ca Guvernul britanic a esuat sa ofere suficiente informatii despre ceea ce se va intampla dupa anularea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii britanice.

"Momentul imigrarii din Romania si Bulgaria nu este popular, iar oamenii sunt ingrijorati cu privire la presiunile pe care le-ar putea crea, insa nu au prejudecati", a declarat Sunder Katwala, directorul British Future. "Oamenii vor ca problemele sa fie solutionate, ci nu agitate. Daca nou venitii vor depune efortul sa munceasca din greu, sa contribuie si sa se integreze in Marea Britanie, majoritatea oamenilor ii accepta", a spus el.

Londra a refuzat sa publice sau sa comande estimari cu privire la numarul imigrantilor asteptati in tara dupa anularea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor la 1 ianuarie, iar politicieni din cele doua tari au respins temeri potrivit carora acest acces nerestrictionat va declansa un aflux de imigranti.

Mai putin de jumatate dintre respondenti (43%) au declarat ca l-au auzit pe premierul David Cameron vorbind despre modificari ale drepturilor romanilor si bulgarilor de a munci in Marea Britanie, iar aproape o treime (32%) afirma ca nu au auzit acest lucru de la politicieni influenti.

Studiul a fost efectuat in contextul in care premierul a prezentat un plan dur de revizuire a regulilor in domeniul prestatiilor sociale, inclusiv neacordarea acestora in primele trei luni de la sosirea unor imigranti din UE. Atat Cameron, cat si ministrul de Interne Theresa May sustin o modificare consistenta a regulilor privind libera circulatie in Uniune, iar ministerul doreste introducerea unui prag anual de 75.000 de imigranti UE, cu 30.000 mai putini ca in prezent.

In pofida unei puternice dezbateri cu privire la libera circulatie in spatiul european si relatia Marii Britanii cu UE, respondentii din studiul British Future sunt indecisi cu privire la aceste teme. Aproximativ 24% sunt de parere ca Guvernul ar trebui sa accepte de nevoie libera circulatie si sa se concentreze asupra unor masuri pragmatice prin care sa faca fata impactului acesteia. Alti 30% cred ca tara ar trebui sa paraseasca UE si sa opreasca libera circulatie.

#imigranti romani marea britanie, #muncitori Marea Britanie, #imigranti David Cameron , #stiri Impact

Curs valutar

1 EUR = 4.9752 RON

-0.0007

1 USD = 4.5471 RON

-0.0050
  1. Autostrada dintre Sibiu și Pitești "crește" fantastic. Pe o porțiune de șosea rapidă se va putea circula deja de anul acesta VIDEO
  2. Finanțare de la stat pentru pompele de căldură. Anunț de la ministerul Energiei pentru proprietari
  3. Patronii elvețieni ai celui mai mare combinat chimic din România vor să îl vândă. Un afacerist român, care discută de concedieri colective, ar vrea să îl cumpere
  4. Dosar penal după ce Ministrul Energiei a reclamat blocarea proiectelor. Cei vizați ar avea ”legături cu Rusia”
  5. Carburanți cum n-a văzut Vestul. România este aproape singura țară din UE în care benzina și motorina s-au scumpit față de anul trecut
  6. Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
  7. Munca de acasă, pe cale de dispariție. Domeniile în care se mai lucrează de acasă
  8. Cele mai mari companii din România. Din ce industrii vin firmele cu cifre de afaceri cât 80% din PIB-ul țării
  9. Ce țări „fură" României investitorii străini și care sunt cauzele: „Nu văd de ce ar mai veni aici"
  10. Vestea ce l-ar îngropa pe Putin. Motivul pentru care Rusia nu mai poate susține războiul