Trei fonduri de pensii adminstrate de ING au vandut 8,1% din actiunile Impact

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 08:48
1777 citiri
Trei fonduri de pensii adminstrate de ING au vandut 8,1% din actiunile Impact

Trei fonduri de pensii administrate de ING au vandut, cu 2,3 milioane lei (526.000 de euro), un pachet de actiuni reprezentand cumulat 8,15% din actiunile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP).

Intentia privind vanzarea actiunilor a fost anuntata marti seara, printr-un anunt transmis Bursei de Raiffeisen Capital&Investment, firma de brokeraj mandatata pentru aceasta operatiune.

Titlurile au fost scoase la vanzare miercuri printr-un ordin special, la pretul de 0,155 lei, foarte aproape de ultima cotatie de marti, de 0,1552 lei, insa ordinele de cumparare nu au acoperit intregul pachet.

Astfel, titlurile au fost scoase din nou la vanzare in sedinta de joi, cand pretul a fost redus la 0,1451 lei/actiune. Cotatia a fost cu 3,5% sub ultimul pret de miercuri, de 0,1503 lei. La acest nivel, pachetul a fost subscris integral, astfel ca cele trei fonduri au vandut actiunile, pentru 2,3 milioane lei (526.000 de euro).

Raportat la pretul la care fondurile au vandut actiunile, compania este evaluata la 28,7 milioane lei (6,5 milioane euro), iar in functie de cea mai recenta cotatie de la Bursa, de 0,1505 lei/titlu, capitalizarea bursiera este de 29,7 milioane lei (6,7 milioane euro).

Titlurile vandute de fondurile administrate de ING au fost tranzactionate prin sapte operatiuni.

Cel mai mare pachet a fost in portofoliul Fondului de Pensii Administrat Privat ING (7,04%), in timp ce fondul de pensii facultative ING Optim a vandut 0,69%, iar fondul de pensii facultative ING Activ avea 0,42% din actiuni.

Decizia privind vanzarea actiunilor a venit la scurt timp dupa trecerea datei de inregistrare pentru o AGA, in care s-a decis reducerea capitalului social de zece ori, de 197,8 milioane lei la 19,7 milioane lei.

Operatiunea a fost propusa de unul dintre actionarii semnificativi ai Impact, omul de afaceri Andrian Andrici, care si-a motivat propunerea prin cresterea pierderilor inregistrate de Impact, precum si prin "necesitatea de a aduce valoarea nominala a actiunilor la un nivel care sa reflecte valoarea lor de tranzactionare actuala pe piata de capital".

Andrici detine 10,69% din actiunile Impact.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu este cel mai mare actionar al Impact, controland 29,37% din actiunile dezvoltatorului imobiliar.

Iaciu a intrat in actionariatul Impact in luna martie, cumparand 23,22% din actiunile Impact, pentru 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro). Actiunile au fost cumparate in ziua in care Popp si un fost director al Impact, Carmen Sandulescu, au fost executati silit pentru un credit pe care Popp nu l-a rambursat. Anterior executarii silite,

Popp detinea 16,48% din actiuni, iar Sandulescu avea 9,65%.

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly si cel mai mare actionar al SIF Muntenia (SIF4).

Veniturile Impact s-au dublat in primul trimestru, de la 2,8 milioane lei la 5,6 milioane lei, insa compania a inregistrat pierderi in crestere de la 4,3 milioane lei la 5,5 milioane lei.

In actionariatul Impact se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru un pachet de 10,1% din actiuni.

Actiunile Impact au incheiat sedinta bursiera de joi in crestere cu 0,13%, la 0,1505 lei.

#vanzare actiuni Impact, #actiuni fonduri pensii ING, #tranzactii actiuni Impact , #stiri Impact