Transportatorii romani, afectati din nou de deciziile ale MTCT

Marti, 04 Aprilie 2006, ora 16:39
964 citiri

MTCT a decis, sa administreze inca o lovitura puternica sectorului transporturilor, prin impunerea obligativitatii montarii unor marcaje reflectorizante pe camioanele cu MTMA mai mare de 7,5t.

Contrar declaratiilor oficiale ale reprezentantilor guvernamentali romani, de reducere a poverii financiare impuse companiilor din Romania, in vederea dezvoltarii durabile a economiei nationale, MTCT a decis, prin Ordinul nr. 2133/2005, sa administreze inca o lovitura puternica sectorului economic vital al unei tari A- acela al transporturilor, prin impunerea obligativitatii montarii unor marcaje reflectorizante pe camioanele cu MTMA mai mare de 7,5t.

Desi la data aprobarii ordinului mentionat, legislatia europeana nu prevedea obligativitatea instalarii unor benzi reflectorizante pe camioane, MTCT a decis, in lipsa oricarui temei, aprobarea acestei reglementari, obligatorie pentru toate camioanele mai mari de 7,5t.

Analiza deficitara efectuata de MTCT asupra textului european referitor la acest subiect, manifestata prin decizia acestuia, denota neatentia cu care s-a citit acest text, hotarand aplicarea prevederilor Ordinului nr. 2133/2005 tuturor camioanelor mai mari de 7,5t, desi textul european recomanda aplicarea masurii respective numai camioanelor noi.

De asemenea, observam ca decizia adoptata nu s-a bazat pe studii de impact asupra reducerii accidentelor rutiere, aceasta masura neavand in acest moment decat un scop pur comercial.

Remarcam nedumeriti actiunile oficiale concertate de favorizare a unui nesemnificativ domeniu economic reprezentat de producatorii de marcaje reflectorizante de contur, pe spinarea liantului economic al unei tari, reprezentat de sectorul transporturilor rutiere de marfuri.

In virtutea celor exprimate mai sus, ARTRI si UNTRR protesteaza energic impotriva aplicarii prevederilor Ordinului nr. 2133/2005, solicitand amendarea acestuia conform principiilor juridice europene, de neimpunere a obligativitatii instalarii marcajelor reflectorizante de contur pe camioanele de transport de marfuri.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.