Topul destinatiilor "infloritoare"

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 16:32
3128 citiri
Topul destinatiilor "infloritoare"

Ca sa poti aprecia gratia si frumusetea naturala a florilor nu ai nevoie nici de pregatire speciala si nici de instrumente tehnice moderne. Florile au un farmec deosebit, de multe ori neglijat, si din pacate nu reprezinta o destinatie turistica de sine statatoare. Cu toate acestea, lanurile albastre de lavanda, campurile colorate de sute de lalele, sau suprafetele acoperite de narcise proaspete merita descoperite si apreciate la justa lor valoare.

Mai ales ca anumite tari europene au speculat potentialul turistic si au amenajat gradini de o frumusete ametitoare. Impactul vizual este completat perfect de parfumul sutelor de flori, realizand o atmosfera greu de descris in cuvinte.

Provence, in parfum de lavanda

Prima destinatie florala, luata in calcul de opentravel.com este Provence, din Franta.

Mii de turisti vin special in localitatea franceza atrasi de minunatele campuri cu lavanda, colorate intr-un albastru incredibil, pus in valoare de galbenul pregnant al plantelor de floarea soarelui.

Aroma de lavanda se raspandeste pe o suprafata intinsa pe mai multe dealuri si vai si ii incanta de fiecare data pe vizitatori si pe localnici deopotriva.

Olanda, tara lalelelor

Olanda, destinatie asociata invariabil cu miile de lalele nu putea lipsi din clasamentul "floral".

Olanda este primul cultivator si exportator de lalele din lume si face tot posibilul pentru a-si pastra reputatia, ingrijind campurile si selectand cele mai variate soiuri pentru o explozie de culoare.

Din aprilie pana in septembrie, in tara au loc numeroase parade care celebreaza frumusetea florilor si sunt o ocazie excelenta de a admira gradinile superbe, pline de flori.

Una dintre cele mai impresionante colectii florale se afla in apropierea Alkmaarului, in nordul Olandei. Oraselul mai este renumit si pentru soiurile de branza realizate de producatorii de aici.

Participati la Sarbatoarea florilor de cires, in Japonia

Intre martie si mai, in fiecare an, japonezii se delecteaza cu parfumul oferit de milioanele de flori de cires care se deschid si creeaza o atmosfera feerica.

Momentul mai este cunoscut si ca "Sarbatoarea florilor de cires", floarea nationala a japonezilor.

Oricare dintre orasle nipone Tokyo, Osaka, Kyoto sau Nagasaki se transforma intr-o veritabila scena care sarbatoreste delicatetea florilor. Merita cu adevarat sa calatoriti pana in Japonia in sezonul in care infloresc florile de cires, si sa descoperiti tainele ritualului Hanami. Aceasta este denumirea care defineste practica admirarii florilor si bucuria unei plimbari in aerul inmiresmat.

Danemarca, revigorata primavara

Peisajul Danemarcei, predominant rural, este caracterizat de toate formele de relief, de la padurile dese care imbraca delaurile, la pasunile intinse si pajistile colorate in nuante diferite de verde pana la litoralul marcat de plaje cu nisip alb.

Multimea de flori salbatice pune in valoare frumusetea panoramei si o coloreaza in cele mai puternice nuante si culori.

Primavara, Danemarca este mult mai proaspata, mai vie si mai ispititoare pentru turisti, si totul gratie floricelor fine si atragatoare.

Namaqualand, gazda unui fenomen floral unic

Abilitatea de a vedea un intreg paradis intr-o floare salbatic este un semn al inocentei. Cel putin, asta considera William Blake, un romantic poet si pictor englez.

In Namaqualand, in Sudul Africii, aceasta performanta nu mai este la fel de greu de realizat, tinand cont de faptul ca in timpul primaverii, in lunile cuprinse in intervalul iulie-septembrie, regiunea de obicei arida de pe continentul negru se transforma intr-o spectaculoasa intindere plina de flori, mai ales miliarde de narcise albe si portocalii.

Daca ati ajuns pana aici, indreptati-va catre “Skilpad Wild Flower Reserve”, pentru un peisaj dominat de cel mai uimitor fenomen floral din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#cires, #danemarca, #destinatii, #flori, #japonia, #olanda, #provence, #top , #stiri Impact