Tokyo, cel mai scump oras din lume pentru expati

Marti, 07 Iulie 2009, ora 13:25
1184 citiri
Tokyo, cel mai scump oras din lume pentru expati

Moscova a pierdut titlul de cel mai scump oras din lume in fata capitalei nipone, pentru anul 2009, mai ales pe fondul volatilitatii valutare cauzate de criza financiara globala, reiese dintr-un studiu publicat marti de cabinetul american de consultanta Mercer, citat de AFP, preluat de NewsIn.

Conform studiului, ce se bazeaza pe analiza preturilor a circa 200 de bunuri si servicii (locuinta, alimente, transport, haine, cheltuieli pentru activitati din timpul liber) in 143 de orase din lume, doua metropole nipone, Tokyo si Osaka, au devenit cele mai scumpe din lume.

Moscova cade de pe locul intai pe locul trei.

"Ca si consecinta directa a crizei economice, am observat fluctuatii valutare semnificative, care au avut un impact profund asupra clasamentului din 2009", a explicat intr-un comunicat Nathalie Constantin-Metral, analist la Mercer.

"Multe monede nationale, precum euro si lira sterlina, s-au depreciat considerabil fata de dolar, care a dus la o adevarata degringolada in clasament pentru multe dintre orasele europene", a adaugat aceasta.

Studiul Mercer are la baza costul de trai din New York, care a primit indicele 100, iar indicii pentru restul oraselor analizate sunt calculati pornind de la aceasta valoare.

Indicele capitalei nipone se ridica la 143,7 in timp ce Londra, care in 2008 ocupase pozitia a treia a clasamentului, cade pe locul 16.

Olso, oras care in 2008 a ocupat pozitia a patra in clasament, a cazut pe locul 14.

New York a urcat insa de pe locul 22 in 2008 pana pe locul 8, iar Beijingul urca de pe locul 20 pana pe pozitia 9. Cea mai spectaculoasa scadere a fost inregistrata de Varsovia, care cade de pe locul 35 tocmai pe pozitia 113. 

#clasament, #expati, #new, #tokyo, #york , #stiri Impact

Curs valutar

1 EUR = 4.9766 RON

-0.0002

1 USD = 4.6402 RON

-0.0062
  1. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  4. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  5. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  6. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  9. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  10. Mutare agresivă la Bruxelles contra Beijingului. UE trece peste așteptările analiștilor și lovește industria Chinei