"To-do list" financiar, pentru un 2011 mai bun

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 11:00
1933 citiri
"To-do list" financiar, pentru un 2011 mai bun

Indiferent cat de profitabila este afacerea pe care o detii, cu siguranta exista unele probleme pe care le-ai fi putut gestiona mai bine anul trecut. Asadar, atunci cand vei incepe sa-ti stabilesti prioritatile din acest an, nu uita sa te gandesti si la viitorul tau financiar, ne sfatuiesc expertii citati de Entrepreneur.com.

Stabileste obiective financiare personalizate

Daca esti o persoana de 30 de ani, care abia a pasit in lumea afacerilor, cu siguranta obiectivele personale si planificarea difera de cea a unei persoane de 60 de ani, care asteapta sa se pensioneze.

Aceste planificari pot avea un impact neasteptat asupra deciziilor pe care le vei lua in ceea ce priveste afacerea ta, in acest an.

Acum este timpul sa te gandesti unde ai vrea sa te pozitionezi peste 3 sau 5 ani.

Stabileste un buget

Doar o parte dintre antreprenori isi stabilesc un buget. Chiar daca unii dintre acestia au impresia ca pot detine controlul, nu intotdeauna se intampla acest lucru. Este ca si cum ai conduce masina fara sa ai faurile aprinse.

Procesul de stabilire a unui buget este critica pentru planificarea viitorului unei companii.

Expertii Entrepreneur.com te sfatuiesc sa incepi cu intrebari precum:

"Crezi ca vei avea nevoie de sume suplimentare de bani pe parcursul anului 2011?"

"Crezi ca vanzarile din industria in care activezi vor scadea sau vor inregistra cresteri? Va trebui sa reduci costurile sau sa angajezi personal?"

Discuta cu echipa ta despre prioritatile companiei

Este important sa stabilesti alaturi de angajati obiectivele pentru noul an, mai ales daca planurile pe care le ai reflecta schimbari majore.

Poate ca scopul tau in acest an este sa cresti cota de piata si esti dispus sa renunti la unele profiturile pentru a realiza acest lucru.

Daca angajatii tai nu sunt informati, nu pot lua decizii corecte atunci cand vine vorba de comercializarea produselor. Asadar vrei sa te asiguri ca sunteti pe aceeasi linie de plutire.

De asemenea, trebuie sa stabilesti care este rolul fiecarui angajat in atingerea obiectivelor propuse.

Daca le vei trasa anumite responsabilitati, iti va fi mai usor sa le acorzi bonusuri in functie de performanta.

Costurile fixe

Dat fiind faptul ca situatia economica se va imbunatati, unii comercianti vor dori sa majoreze preturile.

Expertii te sfatuiesc sa fii cu un pas inaine si sa negociezi acum termenii contractelor.

Poti negocia chiria si alte costuri fixe specifice afacerii pe care o detii, pe o perioada de doi, trei sau cinci ani, in cazul in care vrei sa beneficiezi de acelasi pret.

Revizuieste planurile de extindere

Daca ai renuntat la anumite planuri deoarece nu ai avut de unde sa faci rost de capital, ar trebui sa arunci o privire peste aceste planuri in 2011.

Potrivit specialistilor, creditarea isi va reveni in acest an, iar intreprinderile ale caror bilanturi sunt pozitive vor fi primele care vor putea accesa credite.

In anii 2008, respectiv 2009, bancile au fost reticente in a acorda credite. Acum este un moment bun pentru a stabili o relatie buna cu bancile, inainte ca acestea sa inghete din nou creditarea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#2011, #angajati, #buget, #creditare, #previziuni financiare , #stiri Impact