Tabara, despre strategia agricola a lui Basescu si dublarea pretului la grau - Interviu video

Joi, 14 Iulie 2011, ora 16:33
1554 citiri
Tabara, despre strategia agricola a lui Basescu si dublarea pretului la grau - Interviu video

Pretul graului s-a dublat in acest an, dar acesta nu va avea un impact negativ asupra celorlalte produse derivate, asta si pentru ca producatorii de paine, spre exemplu, practica deja preturi ca si cand costurile ar fi mult mai mari, este de parere ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. 

ntr-un interviu acordat Ziare.com, ministrul Agriculturii a precizat ca in acest an graul a ajuns deja sa se vanda cu 60-70 de bani pe kilogram, de unde anul trecut, in aceeasi perioada, acesta se comercializa cu 35 de bani pe kilogram.

Totodata, Valeriu Tabara a mai discutat si despre intalnirea avuta saptamana trecuta cu seful statului, ocazie cu care s-a pus problema cresterii stocurilor de grau si a schimbarii profilului produselor agricole exportate de Romania.

Potrivit acestuia, Romania are toate sansele ca in acest an sa-si reduca deficitul comercial extern pentru produsele agricole si agroalimentare spre zero, de unde in urma cu doi ani importurile pe aceasta zona erau cu aproximativ 1,4 miliarde de euro peste nivelul exporturilor.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
#tabara, # pret grau, # pret, # agricultura , #stiri Impact