Subscrierile Generali Asigurari au scazut cu 4,7% in primele trei luni

Marti, 18 Mai 2010, ora 11:53
1309 citiri
Subscrierile Generali Asigurari au scazut cu 4,7% in primele trei luni

Generali Asigurari a inregistrat, in primele trei luni, un volum de subscrieri de 114,5 milioane lei, in scadere cu 4,7% fata de intervalul similar din 2009, a anuntat, marti, asiguratorul, potrivit Mediafax.

In primele trei luni ale anului 2009, volumul primelor a atins 120,1 milioane de lei.

"Luna martie a reprezentat prima luna de crestere din 2010, volumul primelor subscrise fiind cu 14% mai mare fata de luna martie a anului 2009, semn ca vanzarile intra pe un trend ascendent", se arata intr-un comunicat de presa al Generali Asigurari.

Compania a incheiat primul trimestru cu un profit net de 11,6 milioane de lei (calculat conform standardelor nationale de contabilitate), in crestere semnificativa fata de perioada similara a anului precedent, a declarat directorul general al Generali Asigurari, Marie Kovarova, in cadrul unei intalniri cu pres.

Desi asigurarile generale au inregistrat o scadere de 3%, la 93,4 milioane lei, au existat segmente de activitate care au inregistrat cresteri de doua cifre, respectiv asigurarile de incendiu pentru riscuri industriale (+42%), cele de locuinta (+11,4%), accidente (+65%) si RCA si Carte Verde (+12%).

Cresterea semnificativa pe asigurarile de accidente se datoreaza in mare parte conversiei de business dintre RAI si Generali Asigurari, pentru asigurarile de calatorie in strainatate, efectuata la inceputul acestui an, se spune in comunicat.

"Scaderea mare a pietei auto si a celei de leasing au avut un impact negativ decisiv asupra segmentului CASCO la nivel de piata, iar Generali nu a facut exceptie, chiar daca impactul nu a fost liniar. Din fericire, am reusit sa echilibram balanta prin concentrarea pe alte produse cu potential de dezvoltare si in perioada urmatoare", a declarat, in comunicat, directorul general al Generali Asigurari, Marie Kovarova.

Ea s-a aratat multumita de rezultatele inregistrate pe segmentul de asigurari de locuinta, un rol important avandu-l si campania de sustinere a produsului Eurocasa Completa Plus, care a avut un impact foarte bun.

Kovarova a spus ca preluarea portofoliului RAI a fost motivata de cresterea eficientei operatiunilor Generali in Romania.

"RAI va fi fi inchisa, iar cei 60 de salariati ai societatii vor fi transferati catre Generali", a afirmat Kovarova.

Asigurarile de viata au inregistrat un volum de prime de 20,9 milioane lei, in scadere cu 12% fata de martie 2009.

Reprezentantii companiei spun ca numarul politelor incheiate in primul trimestru a crescut cu 25% comparativ cu perioada similara a anului 2009, iar rata de retentie a clientilor a fost foarte buna.

Motivul principal al scaderii primelor subscrise pe segmentul de viata l-a constituit diminuarea valorii primei medii de asigurare.

"Avem in plan revenirea in forta pe asigurari de viata incepand cu cel de-al doilea trimestru si sustinerea lor puternica pana la sfarsitul anului. Chiar avem in desfasurare in prezent o campanie dedicata de marketing si vanzari, ale carei prime semnale ne dau incredere ca suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste indeplinirea obiectivului de crestere pe segmentul asigurarilor de viata", a spus Kovarova.

Forta proprie de vanzare a Generali Asigurari a reusit sa aduca 50% din volumul de prime subscrise, cu 11% mai mult fata de primul trimestru al anului 2009.

"Pentru anul acesta, urmarim o crestere sanatoasa si profitabila pe toate segmentele de business si o evolutie generala a volumului de prime subscrise peste nivelul general estimat al pietei. Vom fi in continuare foarte atenti la parametrii de profitabilitate si la cresterea segmentului de retail din portofoliul de clienti, precum si la consolidarea segmentului corporate, care are potential ridicat de dezvoltare", a spus Kovarova.

Ea adaugat ca, in pofida semnalelor timide in ceea ce priveste revenirea economica a Romaniei, Generali isi va indeplni obiectivele prin aplicarea masurilor potrivite contextului economic actual.

Pozitionata in primii zece asiguratori locali, Generali Asigurari are un capital social de 129,45 milioane de lei si este parte a grupului italian Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume.

Generali Romania estimeaza ca va subscrie in acest an prime de asigurare de 529,1 milioane de lei, in crestere cu 4,4% fata de 2009, si va atinge un profit net de 20,54 milioane de lei, comparativ cu 15,94 milioane de lei in urma cu un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#Generali Asigurari subscrieri prime profit , #stiri Impact