Studiul privind banda de 900 Mhz pentru serviciile 3G, finalizat in 2011

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 15:18
1253 citiri
Studiul privind banda de 900 Mhz pentru serviciile 3G, finalizat in 2011

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a publicat joi propunerile pentru planul de actiuni al autoritatii in 2011,anuntand ca va finaliza studiul privind impactul utilizarii benzii de 900 Mhz pentru furnizarea de servicii 3G prin intermediul sistemelor UMTS, relateaza NewsIn.

"In domeniul spectrului de frecvente, ANCOM va finaliza studiul privind impactul utilizarii benzii de 900 Mhz pentru furnizarea de servicii 3G prin intermediul sistemelor UMTS asupra concurentei in comunicatiile mobile, va evalua magnitudinea dezavantajelor competitive legate de alocarea inegala a benzii de 900 Mhz in contextul liberalizarii utilizarii acesteia si va identifica solutiile optime pentru remedierea acestor probleme concurentiale", se arata intr-un comunicat emis joi de ANCOM.

De asemenea, ANCOM va modifica legislatia secundara de specialitate in domeniul spectrului radio revizuind procedura de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radio si, in functie de strategia Guvernului, va implementa actiunile necesare pentru tranzitia de la televiziunea analogica la televiziunea digitala.

ANCOM a publicat joi propunerile pentru planul de actiuni al autoritatii in anul 2011 in cadrul Reuniunii Regionale de la Craiova la care au fost prezenti peste 120 de furnizori de servicii si retele de comunicatii electronice si servicii postale din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

Dupa adoptarea Legii privind infrastructura retelelor de comunicatii electronice, ANCOM isi va exercita noile atributii prevazute de acest act normativ.

In forma actuala, proiectul de lege stabileste in sarcina ANCOM o serie de atributii precum inventarierea retelelor si infrastructurii asociate, crearea si punerea la dispozitia publicului pe pagina de internet a unei baze de date care sa includa conditiile de acces pe proprietatea publica, elaborarea unui contract-standard de acces pe proprietatea privata, controlul si monitorizarea obligatiilor ce revin institutiilor publice prin prisma noilor prevederi legale, constatarea si sanctionarea contraventiilor.

Totodata, pentru a informa furnizorii, autoritatile locale, asociatiile si orice alte parti interesate de aspecte privind implementarea acestei legi, ANCOM va organiza o serie de seminarii la nivel national si local. 

#3g, #ancom, #servicii , #stiri Impact

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. Ce să NU faceți atunci când vă achiziționați un nou telefon mobil. Sfaturi de la experți pentru cea mai bună alegere
  2. Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă
  3. Dormiți cu telefonul la încărcat lângă pat? Iată la ce riscuri vă expuneți
  4. Funcții ascunse ale Windows 11 pe care trebuie să le încercați. A doua va schimba modul în care lucrați
  5. Noua fabrică Xiaomi, controlată de Inteligența Artificială, va produce peste 10 milioane de dispozitive anual
  6. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  7. V-ați pierdut telefonul Android? Iată ce puteți face
  8. Cele mai bune trucuri pentru a profita la maximum de tehnologia unui Smart TV
  9. Funcția mult așteptată pe care WhatsApp o va introduce curând. Doar utilizatorii de Android o pot utiliza
  10. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme