Studiul privind banda de 900 Mhz pentru serviciile 3G, finalizat in 2011

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 15:18
1253 citiri
Studiul privind banda de 900 Mhz pentru serviciile 3G, finalizat in 2011

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a publicat joi propunerile pentru planul de actiuni al autoritatii in 2011,anuntand ca va finaliza studiul privind impactul utilizarii benzii de 900 Mhz pentru furnizarea de servicii 3G prin intermediul sistemelor UMTS, relateaza NewsIn.

"In domeniul spectrului de frecvente, ANCOM va finaliza studiul privind impactul utilizarii benzii de 900 Mhz pentru furnizarea de servicii 3G prin intermediul sistemelor UMTS asupra concurentei in comunicatiile mobile, va evalua magnitudinea dezavantajelor competitive legate de alocarea inegala a benzii de 900 Mhz in contextul liberalizarii utilizarii acesteia si va identifica solutiile optime pentru remedierea acestor probleme concurentiale", se arata intr-un comunicat emis joi de ANCOM.

De asemenea, ANCOM va modifica legislatia secundara de specialitate in domeniul spectrului radio revizuind procedura de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radio si, in functie de strategia Guvernului, va implementa actiunile necesare pentru tranzitia de la televiziunea analogica la televiziunea digitala.

ANCOM a publicat joi propunerile pentru planul de actiuni al autoritatii in anul 2011 in cadrul Reuniunii Regionale de la Craiova la care au fost prezenti peste 120 de furnizori de servicii si retele de comunicatii electronice si servicii postale din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

Dupa adoptarea Legii privind infrastructura retelelor de comunicatii electronice, ANCOM isi va exercita noile atributii prevazute de acest act normativ.

In forma actuala, proiectul de lege stabileste in sarcina ANCOM o serie de atributii precum inventarierea retelelor si infrastructurii asociate, crearea si punerea la dispozitia publicului pe pagina de internet a unei baze de date care sa includa conditiile de acces pe proprietatea publica, elaborarea unui contract-standard de acces pe proprietatea privata, controlul si monitorizarea obligatiilor ce revin institutiilor publice prin prisma noilor prevederi legale, constatarea si sanctionarea contraventiilor.

Totodata, pentru a informa furnizorii, autoritatile locale, asociatiile si orice alte parti interesate de aspecte privind implementarea acestei legi, ANCOM va organiza o serie de seminarii la nivel national si local. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#3g, #ancom, #servicii , #stiri Impact